sonique Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Znamy i lubimy.;) Utwór pierwszy zjawiskowo piękny. Skusił mnie kilka lat temu do zakupu CD. Moja wersja, pierwsze wydanie, ma inną okładkę… 1 Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu U mnie dziś rządzi dysonans harmoniczny! Velvet Underground Live in Paris, dwupłytowe wydanie. Nieśmiertelny klasyk Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 51 minut temu, sonique napisał: Znamy i lubimy.;) Utwór pierwszy zjawiskowo piękny. Skusił mnie kilka lat temu do zakupu CD. Moja wersja, pierwsze wydanie, ma inną okładkę… Wszystko się zgadza. Twoja wersja okładki to specjalny projekt wydania CD. Moja to wersja pierwotna LP, odwzorowana w serii Touchstones. Jest kilka takich płyt, które mają inne okładki w wersji LP (i te są powielane w serii Touchstones), a inne w wersji CD. Z tych najbardziej znanych to Afric Pepperbird, Luminessence, Khmer (nawet 4 wersje w katalogu), Sun Bear Concerts. Ale jest ich więcej, niedużo, wybór wygląda na dość przypadkowy. Edytowano 1 godzinę temu przez BlaBla 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu 32 minuty temu, BlaBla napisał: Co to za publikacja? Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu 14 minut temu, sonique napisał: Co to za publikacja? Katalog ECM z okazji 50 rocznicy, zaktualizowany i poszerzony np o wydania zrealizowane tylko w Japonii (nie mylić z wersjami shm-cd). Wydanie japońskie, bo europejskiego nie sposób zdobyć. Na szczęście jest po angielsku (i tylko z tłumaczeniami na japoński). Zawiera część z samymi okladkami i numerami (na papierze kredowym) oraz w drugiej części dane dotyczące plyty (obok wykonawców i tytułów także datę i miejsce nagrania, inżyniera dźwięku czy autora okładki). Na końcu indeks nazwisk - łatwo znaleźć wszystkie płyty artysty. Prawie 1000 stron. Córki mówią mi: leżysz chory to poczytaj sobie coś. No to czytam...😁 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts