Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Mam w tym momęcie, w pokoju 12m2 amplityner stero Hakman/Kardon 3490 podłączony pod kolumny Tonsil Maestro S II. Kolumny zmieniam niedługo na Paradigm Monitor 7 v.7 lub Dali Cncept 6, oraz dokupuje centralny, Ymahy NS444 i efektowe NS333. Planuje również wymienić HK 3490 na amplituner do kina domowego np. Marantz SR6007 i mam pytanie odnośnie własnie czy jest sens zmieniać HK na Marantz? Czy może zostawić HK i do zestawu 5.0 odzielny używany amplituner do 1500zł.- 2000zł. Prawdopodobnie w stero Marantz SR6007 będzie równie dobry jak HK 3490 a i uniwersalnie będzie do 5.0.
Napisano
Witaj,
amplituner Marantz SR6007 będzie przynajmniej tak dobry jak HK3490 w stereo (moim zdaniem lepszy), jednak charakter brzmienia urządzenia będzie zupełnie inny. Jeśli szukasz urządzenia, które potrafi połączyć dobre kino domowe i dobre stereo w rozsądnym budżecie (szczególnie teraz, jak amplitunery są wyprzedawane ze względu na wprowadzanie nowej serii), Marantz SR6007 jest optymalny.

Serdecznie zaproaszam jednak do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracij, w przypadku pytań jestem do dyspozycji.