Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
mam pytanie ponieważ poszukuję jakiegoś zestawu stereo lub kina do pokoju ok 15mKw.
Macie jakieś pomysły ?
+ żeby wszystko dało się podłączyć pod TV Samsung f5500
Budżet 600zł najlepiej używany sprzęt
Napisano
Otóż to. Wiedziałbyś jak i o co pytać. Jakie wiadomości o sobie podać.
Oprócz tego zapytam. Chcesz stereo czy kino domowe?
Co konkretnie ma być: wzmacniacz, kolumny, odtwarzacz jakiś itp?
Plus oczywiście dane, których oczekujemy by Ci rzetelnie odpowiedzieć.
Postaraj się trochę, poczytaj inne wątki. To na razie mój najlepszy pomysł.
Napisano
Chodzi mi głównie o jakiś wzmacniacz, a raczej amlpituner + 2 kolumny mogą być monitorki lub podłogowe, ale żebym zmieścił się w budżecie.
Amplituner najlepiej taki, który po pewnym czasie można rozbudować np do 5 kolumn

+ propozycje W załączniku pokój jego wymiary to ok 3m tam gdzie jest łóżko TAM GDZIE TV jest ok 4m

Coś takiego ?
http://allegro.pl/amplituner-yamaha-rx-v34...3488977594.html
jakie kolumny do tego

DSC01446.jpg

Napisano
Amplituner KD nie wzmacniacz stereo, więc rozumiem, że priorytetem będzie oglądanie filmów, bo do muzyki to zagra cieniutko. A na kolumny jak widzę zostaje 240zł. Kolumny będą w tej cenie niestety Chu...dzinki icon_wink.gif
Ale co zrobić.
Napisano
Jeśli do muzyki, to tylko wzmacniacz i dwie kolumny. A filmy też się fajnie ogląda podłączone do zestawu stereo. Naczelny pewnego znanego pisma o tematyce hi-fi ogląda filmy słuchając dźwięku na swoim zestawie stereo. Jak się domyślasz stać go na super kino domowe, i przetestował niejeden zestaw. Jednak na nic takiego się n ie skusił. Daje do myślenia?
I naprawdę zastanów się czego chcesz, bo mieć jedno i drugie na przyzwoitym poziomie, szczególnie za te pieniądze, to wręcz niemożliwe. Ja się nie podejmuję znaleźć Ci czegoś takiego.
Napisano
Zaniepokoił mnie fakt, że przy wpisaniu w wyszukiwarce "eltax jupiter review", jedne z pierwszych trafień to...
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1574080.html
Choć może to zbieg okoliczności.

W tym budżecie i przy tym metrażu, też zdecydowałbym się na stereo.
Chociażby dlatego, że przy tam małym pomieszczeniu i takim układzie mebli jaki zaprezentowałeś, nie rozmieścisz 5 kolumn tak, żeby zagrało jak należy.
Przejrzyj wątki z 2-3 pierwszych stron, pytania tego typu padają dość często.

Przy 600zł (gdybyś dozbierał chociaż te dwie stówki więcej), można dobrać fajnie grający zestaw stereo (wzmacniacz + dwie kolumny), które zagrają gdy będziesz chciał posłuchać muzyki (przydałoby się jakieś źródło), a i w filmach "burknie" kiedy trzeba.
Napisano
To wszystko wyjaśnia, a co proponujecie za te 800 zł ?
Jak chcesz podać jakieś oferty najlepiej aby były ze śląska, wolę sam podjechać i sprawdzić wszystko

Jeszcze jedna sprawa zestaw musiałby posiadać funkcję pilota, bo ciężko troche co chwile wstawać z łóżka i sciszać zestaw.
Napisano
Tak się składa, że na Śląsku panuje nieurodzaj jeśli chodzi o używane odtwarzacze ostatnimi czasy (nie wiem jak obecnie wygląda kwestia wzmacniaczy).
Przejrzyj sobie najpierw np. mój wątek - http://forum.audio.com.pl/Budowa-stereo-od-zera-t34970.html
Potem, wypadałoby się dokładnie określić do czego dążysz.
Masa informacji w środku, wystarczy poczytać to forum - od tego przecież jest.