maspychalski@gmail.com Napisano 21 września 2013 Udostępnij Napisano 21 września 2013 Witam, Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem nowego tv samsung smart led tv 40 UE40F64, jednak po podłączeniu kablem 2rca to 2rca do amplitunera hk3390 nie podaje dźwięku, nie wiem w czym jest problem, zmieniłem w tv opcje na głośniki zewnętrzne, podlaczylem pod wszystkie możliwe wejścia z amplitunerem, moze powieniem użyć innego sposobu lub kabla, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 21 września 2013 Udostępnij Napisano 21 września 2013 Jesteś pewny, że gniazda RCA w tv to wyjścia a nie wejścia? Widzę, że oba urządzenia są wyposażone w gniazda optyczne, połącz je kablem optycznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maspychalski@gmail.com Napisano 21 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2013 Przepraszam, wrzuciłem nie to zdjęcie amplitunera-teraz zmienilem namprawidlowe, Moj jest prawe identyczny, ale właśnie nie posiada wejścia optycznego, bo juz o tym myślałem, co do gniazd rca w tv to nie jest nigdzie napisane czy to jest wejście czy wyjście, tak więc to moze byc przyczyna, aczkolwiek w dalszym ciagu ne mogę przeniesc dźwięku, macie jeszcze jakieś pomysły ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 21 września 2013 Udostępnij Napisano 21 września 2013 W instrukcji z pewnością jest opisane, czy to są wejścia (IN) czy wyjścia (OUT). Możesz także wyprowadzić sygnał audio z gniazda SCART, ale w większości odbiorników działa ono tylko dla sygnału z tunera tv. Tak czy inaczej, trzeba sprawdzić w instrukcji obsługi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maspychalski@gmail.com Napisano 22 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2013 Znalazłem oddzielna kartkę na której faktycznie jest napisane ze to jest wejście in dlatego nie podaje dźwięku, Chyba pozostaje mi tylko opcja scart, ale moglibyscie mi doradzić jaki kupic kabel zeby nie tracić jakości ? Cena nie ma znaczenia, chce mieć dobry dzwiek, a moze jest jeszcze inna możliwość, np czytałem o opcji konwersji łącza optycznego na 2rca ? Co o tym myślicie ? W załączniku wysyłam zdjęcie instrukcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 22 września 2013 Udostępnij Napisano 22 września 2013 Najbezpieczniej będzie kupić kabel scart - 6 x RCA. Wtedy będziesz miał pewność, że działa w obu kierunkach. Możesz także wyprowadzić sygnał z wyjścia słuchawkowego ale jakość będzie gorsza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maspychalski@gmail.com Napisano 23 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2013 Z wyjscia sluchawkowego jest Bardzo slaba jakosc, Chyba pozostaje mi jedynie opcja scart to 6rcaJakieś propozycje co do kabla ? Cena nie gra roli...albo moze istnieją jakieś konwertery ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 23 września 2013 Udostępnij Napisano 23 września 2013 Konwertery także istnieją. http://www.ebay.com/bhp/coaxial-to-rca-converter Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackJack Napisano 23 września 2013 Udostępnij Napisano 23 września 2013 Tylko co ten DAC miałby w tym momencie dać, kolega nie ma wyjścia optycznego ani żadnego innego prócz scarta i słuchawkowego. Pozostaje chyba tylko opcja scart na rca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 23 września 2013 Udostępnij Napisano 23 września 2013 W TV jest wyjście optyczne. A autor pyta o wszystkie możliwe sposoby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackJack Napisano 23 września 2013 Udostępnij Napisano 23 września 2013 Post nr 3 Cytat Moj jest prawe identyczny, ale właśnie nie posiada wejścia optycznego, bo juz o tym myślałem,... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 23 września 2013 Udostępnij Napisano 23 września 2013 Wiem, chodziło o amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackJack Napisano 23 września 2013 Udostępnij Napisano 23 września 2013 Upsss, mój błąd to taki dac rozwiązuje sprawę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts