Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam

Posiadam gramofon Technic Adam GS 424 + Technics SB - F800 (Specyfikacja: 2-WAY, impedancja 8 OHM, moc 60 WATT

Szukam do tego kompletu wzmacniacza z wejściem Phono (do 200-300zl)

Oczywiście to nie problem takowy znaleść, ale chciałbym dobrze wydać te pieniądze.

Proszę o pomoc icon_smile.gif

Napisano
Do 300 zł polecam sprzęt firmy LUXMAN. Przedwzmacniacze gramofonowe były oczkiem w głowie, w wielu urządzeniach wejście Phono jako jedyne miało złote gniazda. W czasach, gdy posiadałem gramiaka, miałem okazję testowania kilku modeli i porównania ich z innymi wzmacniaczami. Stąd wiem, że w takiej kategorii cenowej Luxman będzie trudny do pobicia pod względem odtwarzania muzyki z winyla. A i reszta wejść nie ma sie czego wstydzić. Z obecnej oferty na Allegro w pierwszej kolejności zwróć uwagę na L-190.
Napisano
Spokojnie podłączysz. Gniazda głośnikowe to te finezyjne w kolorze czerwonym i czarnym. Ich kształt służy wygodzie przy podłączaniu kabli, szczerze mówiąc już nie pamiętam, czy były odkręcane czy odciągane.
A propos - to nie jest przedwzmacniacz, tylko wzmacniacz zintegrowany, potocznie - kompletny.