rolnychlopek Napisano 5 października 2013 Udostępnij Napisano 5 października 2013 WitamPosiadam gramofon Technic Adam GS 424 + Technics SB - F800 (Specyfikacja: 2-WAY, impedancja 8 OHM, moc 60 WATTSzukam do tego kompletu wzmacniacza z wejściem Phono (do 200-300zl)Oczywiście to nie problem takowy znaleść, ale chciałbym dobrze wydać te pieniądze.Proszę o pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 5 października 2013 Udostępnij Napisano 5 października 2013 Do 300 zł polecam sprzęt firmy LUXMAN. Przedwzmacniacze gramofonowe były oczkiem w głowie, w wielu urządzeniach wejście Phono jako jedyne miało złote gniazda. W czasach, gdy posiadałem gramiaka, miałem okazję testowania kilku modeli i porównania ich z innymi wzmacniaczami. Stąd wiem, że w takiej kategorii cenowej Luxman będzie trudny do pobicia pod względem odtwarzania muzyki z winyla. A i reszta wejść nie ma sie czego wstydzić. Z obecnej oferty na Allegro w pierwszej kolejności zwróć uwagę na L-190. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolnychlopek Napisano 6 października 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2013 Dziękuje, w takim razię wybiore model zaproponowany przez ciebie Jescze jedno pytanko, czy do tego przedwzmacniacza będę mógł podłączyć głośniki Technics'a ? Nie znam się na wyjściach i wejściach, które są o to na tym zdjęciu: http://img713.imageshack.us/img713/4315/0h7s.jpg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 6 października 2013 Udostępnij Napisano 6 października 2013 Spokojnie podłączysz. Gniazda głośnikowe to te finezyjne w kolorze czerwonym i czarnym. Ich kształt służy wygodzie przy podłączaniu kabli, szczerze mówiąc już nie pamiętam, czy były odkręcane czy odciągane.A propos - to nie jest przedwzmacniacz, tylko wzmacniacz zintegrowany, potocznie - kompletny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts