specnaz3miasto Napisano 19 października 2013 Napisano 19 października 2013 Witam,Chciałbym sie zapytać czy zestaw klipsch kf-28 + kc-25 + kb-15 bedzie wspolgral z ampli onkyo tx-nr616? amplituner juz kupilem (nie wiem czy nei pospieszylem sie z zakupem) i szukam glosnikow do salonu. Na poczatku salon mial meic tylko 35 metrow kw, ale jednak zburzylem sciane i polaczylem z kuchnia, laczna powierzchnia to 55 metrow kwadratowych z czego glosniki bylyb roztawione w prostokacie 6x5 metrow a za glosnikami kuchnia. Sprzet bedzie wykorzystyuwany glownie do filmow i sporadycznie do muzyki, podzialo 90% filmy, 10% muzyka. Z checia juz bym kupil te glosniki tylo obawiam sie ze ampli jest za slaby i nie wykorzystam tych glosnikow albo co najgorsze beda beznadziejnie graly z tym amplitunerem Odpisz, cytując
Q21 Napisano 19 października 2013 Napisano 19 października 2013 Witaj,połączenie Onkyo z Klipsch zaoferuje Ci potężne, spektakularne, efektowne brzmienie, które idealnie sprawdzi się w kinie domowym, trochę gorzej w muzyce, gdzie dźwięk będzie jasny, trochę ostry i twardy. Wspomniałeś jednak o wykorzystaniu systemu przede wszystkim do filmów, tak więc z czystym sumieniem mogę taką konfigurację potwierdzić. Onkyo spokojnie poradzi sobie z Klipsch, kolumny są bardzo skuteczne, w nieduży, stopniu obciążają amplituner.W kwestii wyboru amplitunera przy takiej konfiguracji rzeczywiście trochę lepszym rozwiązaniem byłby np. model Onkyo TX-NR818, który teraz też jest w dobrej cenie, ale ostatecznie możesz pozostać przy TX-NR616.Jeśli jednak masz wątpliwości, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań, oferty finansowej służę pomocą. Odpisz, cytując
specnaz3miasto Napisano 19 października 2013 Autor Napisano 19 października 2013 z checia bym Was odwiedzil tylko neistety jestem z Trójmiasta a wiec srednio oplacalna wycieczka. Ampli tx-nr616 juz zakupilem bo byl dostepny jeszcze niedawno w bardzo atrakcyjnej cenie ale chyba byl to blad, moglem poczekac na skompletowanie calego zestawu. Na 99% jestem przekonany do tych glosnikow, jedyna moja obawa to to czy ampli da rade. Jezeli chodzi o glosniki to jakei ejszcze bylby dobre do onkyo tx-nr616 gdzie glownei wykorztsywalbym je do filmow, glosniki ustawione w prostokacie 6x5 a za nimi kuchnia? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 21 października 2013 Napisano 21 października 2013 Możesz pomyśleć o Monitor Audio serii Bx (Bx6/Bx1/Bx-LCR) - http://www.q21.pl/monitor-audio-bx6-bx1-bx-centre.html - nie będzie takiej potęgi, takiego efektownego grania, natomiast pewien plus przy odsłuchu muzyki. Dobrym rozwiązaniem byłoby takżę kolumny Definitive Technology (http://www.q21.pl/category/kolumny/1/short/name/asc/142), jednak będzie się to wiązało z wyższym kosztem. Przemyśl sprawę, jeśli chciałbyś porozmawiać na temat doboru kolumn, dzwoń proszę do salonu i rozmawiaj z Pawłem, na pewno pomoże w doborze. Odpisz, cytując
Recommended Posts