Hyosu Napisano 2 listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 Witam.Ostatnio zacząłem rozglądać się za jakimś żródłem dźwięku/ wzmacniaczem słuchawkowym. Mój obecny zestaw: Maya U5 i Fostex TH5. Jestem z niego zadowolony, ale jak to mówią, wraz z jedzeniem apetyt rośnie.W związku z tym szukam czegoś, co zagra dobrze z SoundMagic HP100, które kupię na dniach. Zastanawiam się nad SMSL 650, czytałem o nim i myślę że będzie pasować do SM. Z gatunków jakich słucham: heavy metal, rock i czasem electro. Oczywiście oglądam filmy i grywam w przeróżne gry. Czy w/w dac sprawdzi się z SM? Co doradzicie w tej cenie pod te słuchawki. Mogę jeszcze wstrzymać się z kupnem SM, na korzyść czegoś innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 2 listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 Ja bym szukał pewnie FiiO E07K + stacja dokująca E09K - z rabatami zmieścisz się w 700 zł i ciężko w tej cenie będzie o coś lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hyosu Napisano 2 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 A jak by to wyglądało? Rozumiem, że dźwięk byłby generowany przez E07k, a E09K służyłby wtedy za wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 2 listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 Tak, E09 daje dużego jacka, wygodniejsze pokrętło głośności, 3 razy więcej mocy (co przyda się przy słuchawkach 300-600 Ohm lub o niskiej skuteczności), możliwość wypuszczenia sygnału na głośniki aktywne lub np. wzmacniacz czy też podłączenie dodatkowego źródła dźwięku jako Aux. Zawsze można też na początek kupić E07, a z czasem dodać E09K. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hyosu Napisano 2 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 A gdybym miał większy budżet, dajmy na to 850zł, to co wtedy?Jakaś kombinacja od Fiio? Czy calkiem nowy pomysł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 2 listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 Jak dla mnie to później jest świeży NuForce Icon DAC za ~1200 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hyosu Napisano 5 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2013 A masz jakieś Swoje opinie o SMSL? Na pewno lepiej brać zestaw od Fiio?Jakie byś polecił słuchawki - do 700zł, do zestawu z Fiio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts