Hyosu Napisano 2 listopada 2013 Napisano 2 listopada 2013 Witam.Ostatnio zacząłem rozglądać się za jakimś żródłem dźwięku/ wzmacniaczem słuchawkowym. Mój obecny zestaw: Maya U5 i Fostex TH5. Jestem z niego zadowolony, ale jak to mówią, wraz z jedzeniem apetyt rośnie.W związku z tym szukam czegoś, co zagra dobrze z SoundMagic HP100, które kupię na dniach. Zastanawiam się nad SMSL 650, czytałem o nim i myślę że będzie pasować do SM. Z gatunków jakich słucham: heavy metal, rock i czasem electro. Oczywiście oglądam filmy i grywam w przeróżne gry. Czy w/w dac sprawdzi się z SM? Co doradzicie w tej cenie pod te słuchawki. Mogę jeszcze wstrzymać się z kupnem SM, na korzyść czegoś innego. Odpisz, cytując
Homzik Napisano 2 listopada 2013 Napisano 2 listopada 2013 Ja bym szukał pewnie FiiO E07K + stacja dokująca E09K - z rabatami zmieścisz się w 700 zł i ciężko w tej cenie będzie o coś lepszego. Odpisz, cytując
Hyosu Napisano 2 listopada 2013 Autor Napisano 2 listopada 2013 A jak by to wyglądało? Rozumiem, że dźwięk byłby generowany przez E07k, a E09K służyłby wtedy za wzmacniacz? Odpisz, cytując
Homzik Napisano 2 listopada 2013 Napisano 2 listopada 2013 Tak, E09 daje dużego jacka, wygodniejsze pokrętło głośności, 3 razy więcej mocy (co przyda się przy słuchawkach 300-600 Ohm lub o niskiej skuteczności), możliwość wypuszczenia sygnału na głośniki aktywne lub np. wzmacniacz czy też podłączenie dodatkowego źródła dźwięku jako Aux. Zawsze można też na początek kupić E07, a z czasem dodać E09K. Odpisz, cytując
Hyosu Napisano 2 listopada 2013 Autor Napisano 2 listopada 2013 A gdybym miał większy budżet, dajmy na to 850zł, to co wtedy?Jakaś kombinacja od Fiio? Czy calkiem nowy pomysł? Odpisz, cytując
Homzik Napisano 2 listopada 2013 Napisano 2 listopada 2013 Jak dla mnie to później jest świeży NuForce Icon DAC za ~1200 zł. Odpisz, cytując
Hyosu Napisano 5 listopada 2013 Autor Napisano 5 listopada 2013 A masz jakieś Swoje opinie o SMSL? Na pewno lepiej brać zestaw od Fiio?Jakie byś polecił słuchawki - do 700zł, do zestawu z Fiio? Odpisz, cytując
Recommended Posts