Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano
Witam,
to m贸j pierwszy post na tym forum i bardzo licz臋 na pomoc w poni偶szym zagadnieniu.
Posiadam ampli Yamaha RX-V661, do kt贸rego w tym momencie podpi臋te s膮 kolumny B&W 603 S2.
Niestety, jako 偶e kolumny nie s膮 moje, wkr贸tce b臋d臋 musia艂 si臋 nimi rozsta膰 i musze je czym艣 zast膮pi膰.
Na polu bitwy pozosta艂y dwa modele, kt贸re mieszcz膮 si臋 w przedziale cenowym, jaki m贸j bud偶et jest w stanie pod藕wign膮膰.
Chodzi o JBL E80 i Yamaha NS-8900. Oba modele s膮 dosy膰 chwalone w necie, wi臋c mam o tyle dylemat, 偶e nie mam w tej chwili mo偶liow艣ci ods艂uchu tych kolumn. A przynajmniej nie w warunkach sprzyjaj膮cych ods艂uchowi (czyli MM lub Saturn).
W tej chwili kolumny pracuj膮 w stereo, ale docelowo system ma by膰 rozbudowany o ty艂y i central. SW mo偶e jeszcze p贸藕niej.
Je艣li chodzi o u偶ywanie, to muzyka/filmy 70/30. Jednocze艣nie chcia艂bym podkre艣li膰, 偶e do audiofilstwa moim uszom bardzo daleko. icon_smile.gif
W B&W brakowa艂o mi troch臋 "mi臋sa" w basie, dlatego zastanawiam si臋 jak w tej kwestii wypadaj膮 JBL i Yamaha.
Bardzo prosz臋, je艣li kto艣 s艂ysza艂, b膮d藕 u偶ywa tych kolumn o informacj臋 jak si臋 sprawuj膮, bo niewiele czasu mi zosta艂o na decyzj臋.
B臋d臋 bardzo wdzi臋czny.
Dzi臋kuj臋
Napisano
Dzi臋kuj臋 DEVIL.
A czy orientujesz si臋 jak brzmi w kinie ten zestaw g艂o艣nik贸w dodatkowych, NS-P8900?
S艂ucha艂em tylko w Saturnie i do muzyki s艂abiutko (wiem, nie do tego celu go stworzono), zbyt uwypukla艂 srednie cz臋stotoliwo艣ci, ale czy w kinie jako ty艂 i centra艂 艂adnie to chodzi, nie m臋czy uszu?
Napisano
Po wizycie w sklepie doszed艂 jeszcze jeden gracz, mianowicie B&W 602,5.
Znajomy, oraz mi艂y pan ze sklepu twierdz膮, 偶e lepiej dorzuci膰 ze dwie setki i kupi膰 w艂a艣nie te.
B臋d臋 si臋 umawia艂 na s艂uchanie, ale mo偶e kto艣 w Was u偶ywa tych kolumn i jest w stanie opisa膰 jak graj膮??