Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
to mój pierwszy post na tym forum i bardzo liczę na pomoc w poniższym zagadnieniu.
Posiadam ampli Yamaha RX-V661, do którego w tym momencie podpięte są kolumny B&W 603 S2.
Niestety, jako że kolumny nie są moje, wkrótce będę musiał się nimi rozstać i musze je czymś zastąpić.
Na polu bitwy pozostały dwa modele, które mieszczą się w przedziale cenowym, jaki mój budżet jest w stanie podźwignąć.
Chodzi o JBL E80 i Yamaha NS-8900. Oba modele są dosyć chwalone w necie, więc mam o tyle dylemat, że nie mam w tej chwili możliowści odsłuchu tych kolumn. A przynajmniej nie w warunkach sprzyjających odsłuchowi (czyli MM lub Saturn).
W tej chwili kolumny pracują w stereo, ale docelowo system ma być rozbudowany o tyły i central. SW może jeszcze później.
Jeśli chodzi o używanie, to muzyka/filmy 70/30. Jednocześnie chciałbym podkreślić, że do audiofilstwa moim uszom bardzo daleko. icon_smile.gif
W B&W brakowało mi trochę "mięsa" w basie, dlatego zastanawiam się jak w tej kwestii wypadają JBL i Yamaha.
Bardzo proszę, jeśli ktoś słyszał, bądź używa tych kolumn o informację jak się sprawują, bo niewiele czasu mi zostało na decyzję.
Będę bardzo wdzięczny.
Dziękuję
Napisano
Dziękuję DEVIL.
A czy orientujesz się jak brzmi w kinie ten zestaw głośników dodatkowych, NS-P8900?
Słuchałem tylko w Saturnie i do muzyki słabiutko (wiem, nie do tego celu go stworzono), zbyt uwypuklał srednie częstotoliwości, ale czy w kinie jako tył i centrał ładnie to chodzi, nie męczy uszu?
Napisano
Po wizycie w sklepie doszedł jeszcze jeden gracz, mianowicie B&W 602,5.
Znajomy, oraz miły pan ze sklepu twierdzą, że lepiej dorzucić ze dwie setki i kupić właśnie te.
Będę się umawiał na słuchanie, ale może ktoś w Was używa tych kolumn i jest w stanie opisać jak grają??