muzyczny_gość Napisano 24 lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 lutego 2008 Siedząc w sieci nie raz nie dwa każdy z Nas ma jakieś spostrzeżenia a pro po szeroko pojętego świata audioSiedząc godzinami w sieci napotykam na różnego rodzaju strony, m.in. kiedyś trafiłem na strone: digital16-9.com(nie czynie tu reklamy bo to francuzi których nie za bardzo lubię zresztą mało kto ich lubi Ale ja bardzo lubie jak ludzie pokazują to co kto ma w domu i nie staja przed wyborem..jezeli mam JBL z najniższej pólki..lub Eltaxy..to czy wolno mi sie ustawić koło kolego który wystawia kino oparte na najwyższej półce Focala...Zauważyłem, że tam jest istny misz masz Lubie gdzie raz oglądam kino zwykłe przeciętne..później z wyższej półki i nagle trfia sie mała sala kinowa z przerobionej "komórki" w domku jednorodzinnym na 10 osób Kiedyś wychodziłem z założenia i na to mnie nastawili nasi rodacy na innych forah czytając opinie (które w większości opierały sie na dogryzaniu z zazdrości .. lub nie wiem na czym... i miałem wyrobioną opinie, że... bez drogiego sprzętu nie ma sie co pokazywać w światku AUDIOJeszce do nie dawna tak myślałem, ale gdy kiedyś trafiłem na w/w strone stwierdziłem, ze nawet maja zwykły TV 32calowy panoramiczny i mając swój sprzęt oparty na Paradigmach Onkyo..Harmanie.. nie ma sie czego wstydzić a już tymbardziej porównywać.Zauważcie jak Ci ludzie maja po kompletowany sprzęt .. jedni gustują w jedenej marce.. inni kazdy klocem to inna firma a co wiecej zupełnie inna półka jakościowo cenowa to tyle tytułem refleksjiod tak ... szybkie przemyślenie który chciałem tutaj zostawić.. mozna komentować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 24 lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 lutego 2008 Francuzi zarabiają znacznie więcej i zabawa w te klocki jest dla nich stosunkowo tańsza. Z tego powodu nie jest odpowiednim tematem do snobizmu. Poza tym większa tolerancja dla wszystkich. Jak ktoś chcę mieć kino domowe w kuchni na lodówce za 300 - 400 Euro, to czemu nie. Osobiście mam dwa komplety do dźwięku wielokanałowego. Jak chcecie strip-tease, to macie: ten tańszy komplet to 5 kolumn AKIRA(chińszczyzna) za 450 zł + stary amplituner PIONER VSX 409 kupiony za 300 zł. Poprawiłem zwrotnice w kolumnach przednich, jeden tylny głośnik już zdechł. Ale przód gra i jestem dumny że to jest możliwe. Potrafi przywalić. Przody 110x30x22 cm, głośniki 2 basowe po 15 cm, sredniotonowy 15 cm + wysokotonowy, moc 120 W. Wzmacniacz 5x100 W. Katuje ten złom bezlitośnie, niech się męczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2008 Dokładnie, wiadomo ceny u nas w kraju czesto sa powiedzmy porownywalne..ale rożnice w zarobkach..juz większe.... ale coż ja uważam... cieszmy sie tym co mamy.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 24 lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 lutego 2008 Cytat Dokładnie, widomo ceny u nas w kraju czesto sa powiedzmy porownywalne..ale rożnice w zarobkach..juz większe.... ale coż ja uważam... cieszmy sie tym co mamy.. Myślę dokładnie to samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 25 lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 lutego 2008 Signed_/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 23 marca 2008 Udostępnij Napisano 23 marca 2008 Racja cieszmy sie tym co mamy.Ja wciąż nie zdecydowałem się na kino ale chyba to będzie coś z dolnej półki ,nie mogę sobie pozwolić na snobizm A jak już bym miał nadmiar kasy to wolę dołożyć do Audio.Zresztą zestaw ma cieszyc a czy znajdzie uznanie w oczach kolegów .Nie ważne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2008 Tak, czyli jest tak jak myślałem, grunt aby nam sie podobało a slowa krytyki niech kazdy zostawi na swoj sprzęt ..a nie na cudzy.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 23 marca 2008 Udostępnij Napisano 23 marca 2008 To tylko często sprawa kultury .Ja kiedyś jak kupiłem sobie Akai GXF 91 .Za roczną pensję .Dziś to już nie możliwe ,trzeba utrzymywać rodzinę .Przyjmowałem potem znajomych .Kumpel spojrzał z pogardą na moje Akai i powiedział że ma dwu kasetowego Technicsa i to jest dopiero magnetofon.Przyznałem mu rację .Dla niego był najlepszy .Niestety przyznałem mój jest tylko na jedną kasetę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2008 Wiesz co to jest tak,ze czesto ktoś coś myśli a prawda jest zupełnie inna...wiec ja juz w ogole komentowaniem moim zakupów sie nie przejmuje..mialem kiedys kolumny Tonsil Voyager ktore byly krytykowane na kazdym kroku a co sie pozniej okazywało, Ci co tak wielce komentowali i sie wymądrzali słuchali z koma na wierzy z supermarketu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 23 marca 2008 Udostępnij Napisano 23 marca 2008 Ja też często komentuję.choć wiem że czasami słabszy zestaw trafnie zestawiony ,w pasującym pomieszczeniu(niekoniecznie specjalnie przygotowanym, zagra lepiej).Zresztą stereotypy ,według nich ,moje kolumny nie powinny grac ze wzmacniaczem, o tak małej mocy aja jestem całkiem zadowolony z tego dźwięku.Muzyczny fajna stronka ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2008 o no walsnie tez można łamąc stereotypy a nie scinac ludzi, generalnie własnie dzięki tej stronie zrozumiałem,ze nie zawsze trzeba mieć piknie zestawiony sprzęt abyśmy mieli sami z siebie zadowolenie, to nasz zywioł zainteresowanie i zamilowanie.. a jak d niego dążymy, i ze nie zawsze mamy odrazu ten swoj wymazony sprzęt to trudno trzeba przebolec polubić to co sie ma i grać słuchac ..oglądać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 23 marca 2008 Udostępnij Napisano 23 marca 2008 O przede wszystkim to ostatnie o którym wspomniałeś "grac , Słuchać , oglądać " Niestety znam osoby które mają super sprzęt i z pogardą patrzą na moje klocki, a właściwie go nie słuchają, tylko się wsłuchują aby po miesiącu dojść do wniosku że TOnie gra i konieczna jest kolejna zmiana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2008 audionettakich osob znam kilka jedni podchodzą do takich zmian logicznie i oczekują od swojego sprzetu jakiegoś wymyślnego grania, a inny..to tak jak piszesz... zmieniaja juz chyba dla "kolejnych zmian" czyli zmieniam bo muszę po prostu zmienić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 23 marca 2008 Udostępnij Napisano 23 marca 2008 Kiedyś kolega udowadniał mi że jak się przytknie ucho do kolumny to słychać przydźwięk sieciowy.Tak się uda znaleźć wadę w każdym sprzęcie.a miał wtedy francuskiego lampowca o jakim nawet nie próbuję marzyc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2008 i takim o to spoosbem mozna sie doszukiwać "wszystkiego" w każdym sprzęcia..od hi fi po hi end i zawsze sie coś znajdzie co jest nie tak... ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 23 marca 2008 Udostępnij Napisano 23 marca 2008 W międzyczasie tak oglądam tą francuską stronę .Widzę że niektórzy robią zdjęcia wraz z pokazaniem remontu.Jakiś czas ,temu ,syn mnie namawiał aby zaadaptować piwnicę .Niestety nie ma kto wynieść stamtąd paru ton koksu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts