Adamc Napisano 1 stycznia 2014 Napisano 1 stycznia 2014 [attachment=4303:Dok1.doc]Gra u mnie taki Onkyo i gra ładnie Jedyne niepokojące to odgłos stukania podczas otwierania szuflady z płytką w środku (jak pusta szuflada to cichutko się otwiera).Otworzyłem, popatrzyłem i wygląda, że za stukanie odpowiedzialny jest krążęk na załączonym schemacie oznaczony M80. Po naciśnieęciu OPEN podskakuje w momencie jak szuflada zaczyna się wysuwać. Śrubka M83 wygląda na regulację jakąś - dostęp do niej zapewniony otworem w wewnętrzej obudowie szuflady. Pokręciłem nią nieco i odrobinkę się poprawiło ale, że nie znam się na tym zupełnie to nie chcę ryzykować za bardzo. Z drugiej strony wygląda, że to kwestia regulacji tylko (na mój humanistyczny rozum ) i chętnie bym nie latał z tym do serwisu.Czy ktoś z Was zna się na tym na tyle, żeby popowiedzieć co z tym zrobić. A może jednak serwis ?? Dok1.doc Odpisz, cytując
Angel Napisano 1 stycznia 2014 Napisano 1 stycznia 2014 A to nie jest przypadkiem krążek dociskowy, który stabilizuje płytę podczas odczytu?Jeśli dokręciłeś śrubkę, to prawdopodobnie podniósł się i nie trze już przy otwieraniu szuflady.Jak chcesz się przekonać czy tak jest w rzeczywistości, to zdejmij górną pokrywę odtwarzacza (koniecznie przy odłączonej z gniazdka wtyczce sieciowej!). Będzie widać co robi ten krążek. Tylko nie patrz pod spód na laser, bo to chyba szkodliwe dla wzroku. Odpisz, cytując
Adamc Napisano 1 stycznia 2014 Autor Napisano 1 stycznia 2014 Po włożeniu płytki i zamknięciu szuflady krążek lekko się opuszcza. Przy naciskaniu OPEN krążek podskakuje do góry - stąd hałas. Dokręciłem to jeszcze trochę - teraz jest stuknięcie ale takie, jakby płytka lądowała na tacce - ciszej i spokojniej. Może to taka właściwość sprzętu - ktoś ma czy miał i może napisać ja u niego?? Odpisz, cytując
Recommended Posts