Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam chcę kupić nowy amplituner i kolumny zdecydowałem się na Denon AVR-X1000 + Audio Pro FS 20
Salon mam 23m do tego TV i xbox. Zależy mi na internetowych stacjach radiowych, muzyczce i oczywiście dzwięku z gier.
Co sądzicie o takim zestawieniu dobrze czy źle może coś zmienić? Nie chce rezygnować z bajerów jakie oferuje ten amplituner.
Moje finanse na taki zestaw to max 3000zł
Napisano
Ok, widzimy jak wygląda salon, ale nie znamy Twoich upodobań muzycznych o preferencjach brzmieniowych nie wspominając. Napisz porządny post zgodnie z regułami jakie zebrał RoRo.
Bez tego ani rusz.
Nowy amplituner z "bajerami" oraz kolumny podłogowe w cenie 3kzł. nie wróżą niestety dobrego dźwięku.
Zazwyczaj jest tak, że im mniej diwajsów tym lepszy dźwięk.
A niedrogi amplituner do kina domowego tak się nadaje do słuchania muzyki jak grabie do czesania. kolumny z przeznaczeniem do kina nie są również dobrym rozwiązaniem. Mają kusić majestatycznym wyglądem ale na ogół to przerost formy nad treścią. Myślisz. że jak się w amplituner władowało tyle różnych układów, elektroniki a w kolumny prawie metrowe (sam koszt obudów) po cztery głośniki, to zostało jeszcze miejsce dla jakości?
Muzyki słucha się na zestawie stereo.
Od siebie dodam jak zwykle, że używany sprzęt w tej cenie może przenieść dźwięk o umowną klasę wyżej.
Napisano
Bije się w pierś aż dudni.. a wiec jedziemy od nowa:

1. Na sprzęt moge przeznaczyć max 3000-3200zł
2. Sprzęt ma być nowy
3. Ma być sprzęt stereo i tak już zostanie ( nie mam miejsca w salonie na reszte ) - muzyka z mp3, radio internetowe, gry z xboxa, film.
4. Nie ma sprzętu towarzyszącego kupujemy nowe do TV i konsoli.
5. Salon ma 23m rys. j/w mam otwartą kuchnie i korytarz do tego salonu.
6. Słucham muzyki elektronicznej, troche metalu i czasem disco polo icon_smile.gif
7. Zakup jest na dobrych pare lat zostałą mi kasa z remontu i długo sie to nie powtórzy rozbudowa może kiedyś o jakiś odtwarzacz video.
8. Chce : Radio internetowe, pełna współpraca przez HDMI z TV i XBOX 360, USB mp3

Denon AVR-X1000 + Audio Pro FS 20 - taką propozycję do stałem w jednym z salonów HIFI w Rzeszowie, wpierw miało być Jamo.
Napisano
po co Ci amp do zestawu stereo?
bez problemu podłączysz wszystko do wzmaka, jakość dźwięku o niebo lepsza
wystarczy że kupisz DACa, do niego podłączysz kabel optyczny z TV a z DACa już wyjdziesz sobie analogowym RCA do wzmacniacza
radio internetowe masz w aplikacjach Xboxa - Deezer