Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, chciałbym zasięgnąć waszej rady na temat sprzętu stereo. Jestem początkujący wiec nie mam wymagań audiofilskich icon_smile.gif
Najchętniej kupiłbym kolumny podłogowe myślałem nad stx f-180 ale widzę rożne opinie o nim. Chyba jako pierwszy budżetowy sprzęt nie będzie tragedii?

Nie mam pojęcia jaki wzmacniacz, mam w domu wzmacniacz akai AM-57 ale przy włączeniu coś jakby z tyłu "strzelało" "trzaskało" i chyba nie uzyskuje pełnej mocy, jest sens ewentualnie naprawiać ten wzmacniacz co o nim sądzicie?

-budżet max 1100 zł (kolumny+wzmacniacz)
-pokój 25m2 z niedużym skosem na jednej ze ścian (pod tym skosem będzie stała jedna z kolumn)
-źródłem dźwięku będzie laptop, TV oraz konsola xbox 360
-muzyka każdej po trochę (lubię miękki bas icon_biggrin.gif )
Napisano
Myślę, że kolumny Tannoy M3, Mission M33i, Dali 140, Dali 505, jakiś model Jamo (tu pytaj RoRo), Paradigm, Monitor Audio. Oczywiście mogą być i monitory, ale trzeba doliczyć koszt standów (podstawek).
Wzmacniacz tani a dobry tradycyjnie polecę Fine Arts V 3 albo V 2. Może być też jakiś z oferty firm TEAC, Nakamichi, NAD, Kenwood (wyższe modele).
1100zł to nie jest wiele, ale nieraz można coś fajnego trafić.
Poszukaj, wklej linki, my z pewnością zweryfikujemy, postaramy się wybrać najlepsze.

Wzmacniacz oczywiście jest sens naprawić, jeśli naprawa nie będzie droga. Wówczas zostanie Ci na lepsze kolumny a wzmacniacz wymienisz w dalszej kolejności.