dekagramzla Napisano 28 lutego 2008 Udostępnij Napisano 28 lutego 2008 Chciałbym wyposażyć mojego laptopa hp pavilion (który jak pisze producent ma „zintegrowana 16-bitowa karta dźwiękowa zgodna z 3D Sound Blaster Pro”) w słuchawki, które w pełni wykorzystają znikome możliwości tego sprzętu. O ile to możliwe wolałbym uniknąć kupowania zewnętrznej karty dźwiękowej, jak i przepłacania za słuchawki, których i tak laptop nie będzie w stanie „pociągnąć”.Słucham zróżnicowanej muzyki od rocku po jazz, a czasami i muzykę klasyczną, więc słuchawki powinny mieć dość uniwersalne spektrum zastosowań.Przekopałem wiele topików, ale ciągle trudno mi wyselekcjonować słuchawki, które dobrze się spiszą przy tak słabej karcie (zdaje się, że niska impedancja to jeszcze nie wszystko...)Myślałem o:1. Phlips SHP89002. SENNHEISER HD 2153. BEYERDYNAMIC DTX 900Nie wiem jednak czy sprawdzą się z laptopem i czy obędzie się bez zewnętrznej karty? Może używał ich ktoś w takich okolicznościach, albo może polecić coś innego...? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 29 lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 lutego 2008 Polecam Seenheisery Nie masz dostępu do jakiś słuchawek aby sprawdzić jak to chodzi? Aby wiedzieć czy warto zainwestować w nowe słuchawki.Nikt niestety nie poleci Ci takich co poprawiają dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekagramzla Napisano 29 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 lutego 2008 Niestety nie mam dostępu do takich słuchawek, ale może zaskoczę sprzedawców wizytą w sklepie wraz z laptopem i przeprowadzę mały test. Co do poprawy dźwięku- nie liczę na to. Czuję, że i tak skończy się na tym, że nie będę zachwycony rezultatem i zewnętrzna karta dźwiękowa stanie się koniecznością. Coraz więcej głosów podpowiada mi, że tak czy tak wcześniej czy póżniej kupie coś w stylu E-MU 0404... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 29 lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 lutego 2008 Od tego są sklepy ,aby nie tylko sprzedać ale także dać możliwość odsłuchu wybranego modelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 3 marca 2008 Udostępnij Napisano 3 marca 2008 Koniecznie sprawdź w sklepie. Dobre słuchawki mogą zbyt dobrze odtworzyć wady karty. Mam słuchawki SENNHEISER które przy swojej dużej czułości znakomicie odtwrzają szumy z odtwarzaczy MP3. Na mniej sprawnych słuchawkach szum nie jest tak zauważalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 4 marca 2008 Udostępnij Napisano 4 marca 2008 Tu akurat Gatto ma rację jeśli występują szumy to dobre słuchawki jakby je uwypuklają.Wtedy potrzebowałbyś modelu z wycofanymi wysokimi.Nie wiem jaki to mógłby być. Jakby się nie zastanawiać i kombinować pozostaje odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 5 marca 2008 Udostępnij Napisano 5 marca 2008 Cytat Coraz więcej głosów podpowiada mi, że tak czy tak wcześniej czy póżniej kupie coś w stylu E-MU 0404... Mimo wszystko warto jednak zmienić kartę dźwiękową na lepsza. Jest w czym wybierać z kart Creativa. Co do słuchawek rada jest prosta - przesłuchać i podjąć decyzję jak dźwięk odpowiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts