B11 Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Ostatnio, miałem troszkę więcej czasu i przewróciłem, pokój, do góry nogami, aby dostosować, go, do podstawowych zasad akustyki. Rezultat diametralny, poprawa dźwięku o przynajmniej połowe. Niskotonowiec, teraz gra, tylko i wyłącznie w kinie. Szczególne podziękowania dla f1angel za pomoc i nadesłanie mi potrzebnych materiałów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Cieszę się, że pomogło. I fajnie, że napisałeś. Bo wiele osób nie docenia znaczenia akustyki. Nie bez powodu mówi się, że to jeden z najważniejszych elementów dobrego brzmienia. O ile nie najważniejszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 17 lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 lutego 2014 Szkoda że nie opisaliście co zrobiłeś to inni też mogliby z tego skorzystać U mnie salon wygląda obecnie trochę pusto. Wiem już o dywaniku i szafkach na ścianie z kolumnami.(ale to się jeszcze zejdzie zanim cokolwiek kupię) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 17 lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 lutego 2014 No właśnie a może opisz jak było a jak jest. Zdjęcia przed i po byłyby w tym wypadku bezcenne. Mogłaby to być ciekawa lekcja poglądowa dla młodszych forumowiczów i nie tylko.A może moglibyśmy jeszcze coś podpowiedzieć? Co kilka głów to nie jedna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B11 Napisano 24 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 Tylko proszę o wyrozumiałość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B11 Napisano 24 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 BARDZO ZŁE ROZSTAWIENIE . Z prawej kolumny dzwięk zupełnie inny bo zbyt blisko ściany. Na półkach kolumna podłogowa - tragedia głośniki zbyt wysoko i dzwięk masakra. Płaskie pasmo tragedia. Kolumny bez kolców - zamulony bas. [attachment=4440:B_BY_O2.bmp] B_BY_O2.bmp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B11 Napisano 24 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 Miejsce odsłuch zbyt blisko ściany bocznej i tylniej. Głośniki Serand zbyt blisko uszu. [attachment=4437:xx2_bylo.bmp] xx2_bylo.bmp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B11 Napisano 24 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 ZŁE ROZSTAWIENIE - lepsze niż wyżej bo, bliskość ściany, rekompensuje meble tapicerowanym.[attachment=4438:3_jest.bmp] 3_jest.bmp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B11 Napisano 24 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 Może być tak...[attachment=4439:A_PROJEK...MIARYSSS.bmp] A_PROJEKT_WMIARYSSS.bmp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 24 lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 Dzięki za wskazówki Gdy tylko skompletuje zestaw też będę musiał od nowa umeblować mój pokój . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B11 Napisano 24 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 Prawidłowe ustawienie kolumn podłogowych[attachment=4444:PRAWID_O...TAWIENIE.bmp] PRAWID_OWE_USTAWIENIE.bmp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 24 lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 Pytanko, czy macie jakiś konkretny program do robienia projektów ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts