Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Ostatnio, miałem troszkę więcej czasu i przewróciłem, pokój, do góry nogami, aby dostosować, go, do podstawowych zasad akustyki. Rezultat diametralny, poprawa dźwięku o przynajmniej połowe. Niskotonowiec, teraz gra, tylko i wyłącznie w kinie. Szczególne podziękowania dla f1angel za pomoc i nadesłanie mi potrzebnych materiałów.
Napisano
Cieszę się, że pomogło. I fajnie, że napisałeś. Bo wiele osób nie docenia znaczenia akustyki.
Nie bez powodu mówi się, że to jeden z najważniejszych elementów dobrego brzmienia. O ile nie najważniejszy.
Napisano
Szkoda że nie opisaliście co zrobiłeś to inni też mogliby z tego skorzystać icon_smile.gif
U mnie salon wygląda obecnie trochę pusto. Wiem już o dywaniku i szafkach na ścianie z kolumnami.
(ale to się jeszcze zejdzie zanim cokolwiek kupię)

Napisano
No właśnie a może opisz jak było a jak jest. Zdjęcia przed i po byłyby w tym wypadku bezcenne.
Mogłaby to być ciekawa lekcja poglądowa dla młodszych forumowiczów i nie tylko.
A może moglibyśmy jeszcze coś podpowiedzieć? Co kilka głów to nie jedna icon_biggrin.gif
Napisano
BARDZO ZŁE ROZSTAWIENIE . Z prawej kolumny dzwięk zupełnie inny bo zbyt blisko ściany. Na półkach kolumna podłogowa - tragedia głośniki zbyt wysoko i dzwięk masakra. Płaskie pasmo tragedia. Kolumny bez kolców - zamulony bas.

[attachment=4440:B_BY_O2.bmp]

B_BY_O2.bmp