Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witajcie. Może głupio nazwałem temat lecz nie wiedziałem jak inaczej się wyrazić icon_biggrin.gif

Otóż zastanawiałem się czy mogę podłączyć laptopa pod wieżę bezprzewodowo ? Zazwyczaj łączę się kablem jack-2cinche lecz wieża stoi na drugim końcu pokoju i chciał bym móc odtwarzać z lapka muzykę będąc w innym miejscu pokoju icon_smile.gif
Widziałem kiedyś takie odbiorniki air-play (czy jakoś tak) lecz odbierało to tylko bluetooth. Ja myślę o odbiorniku na jacka podłączonym pod laptopa i drugim odbiorniku przy wieży podłączonym na 2 cinche. Czy jest coś takiego możliwe ?
Napisano
Bluetooth powinien być we wzmacniaczu i sparować się z nadajnikiem laptopa/telefonu, jak nie ma, raczej ciężko. W autach są tzw transmitery FM z np. mp3ki sygnał idzie na radio samochodowe, ale po falach radiowych i jakość raczej kiepska .
Chyba że moduł z linka , ale zdecydowanie taniej kupisz amplituner z wszelkimi bezprzewodowymi cyfrowymi "łapaczami sygnału" i radiem internetowym icon_mrgreen.gif
http://audio.com.pl/sklepy-lista/advance-a...is-w-best-audio
Napisano
Cena w chinach przed ocleniem, wypłynięciem statku do europy i i prowizją 5 pośredników pewnie 100 juanów*, bo raczej nie więcej .
Skoro amplitunery mające te wszystkie wynalazki airplay, dlna, blotothy,usb,hdmi,toslink, internet radio itd, itp po 900zł w sklepach icon_biggrin.gif

*100 juanów =49zł