pacio94 Napisano 17 marca 2014 Udostępnij Napisano 17 marca 2014 Centralny jest ok, ale do niego na przód dwa CM5, a na tył może być para tych efektowych DS3, sub też ok. To będzie naprawdę bardzo dobre kino, tylko potrzebujesz jeszcze solidnego amplitunera, żeby nie odstawał jakością. To się robią naprawdę spore pieniądze, sumarycznie lądujesz gdzieś w okolicach 20 000zł... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 17 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2014 taki mój plan ale na początek mozna zrobic sub ten http://audioklan.com.pl/index.php?site=lis...p;action=detaili 5 lub 7 tych http://www.tophifi.pl/index.php?site=list&...p;action=detail a potem bede doładał tak jak pisalem wczesniej.jaki amplituner do m-1 i tegu sub? NAD T-748 moze byc? czy cos tanszego i rownie dobrego?czy te m-1 i sub bedzie gralo lepiej nie panorama 2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 17 marca 2014 Udostępnij Napisano 17 marca 2014 Nie mam pojęcia jak grają te M-1, ja bym w to nie szedł. Jak kupisz serię CM to i stereo będziesz miał w super jakości, a te M-1 to typowo kinowe konstrukcje.Co do amplitunera to opcji masz bardzo dużo, warty uwagi jest na pewno Arcam AVR380, albo wyższy model AVR450. NAD też niczego sobie, ale moim zdaniem raczej model T757, poza tym jest jeszcze cała gama od japońskich producentów: Denon, Marantz, Onkyo, Yamaha, no i amerykański Harman/Kardon. Jak nie posłuchasz to możesz sobie równie dobrze wylosować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 17 marca 2014 Udostępnij Napisano 17 marca 2014 Znowy wracamy do BDSów Harmana, spokojnie pociągną w/w zestaw B&W ale musisz sam porównać z innymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 18 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2014 ok. jeszcze nie wiem czy zaczne od cm glosnikow czy od m-1. jezeli bym zacząl od m-1 zakladajac taki scenariusz to bym chcial ich miec 7 za jakis czas gora 2, 3 miesiace dojda cm i co wtedy? chcialbym je podlaczyc do amplitunera a on ma tylko 7 wyjsc plus sub jest jakies urzadzenie co trzeba dokupic? bo z niczego nie chce zrezygnowac a potem jeszcze efektowne kupie i centralny... a w amplitunerze nie ma tyle gniazd (no i mocy ) aby to wszystko pomiescic. co wtedy ? to wtedy jakas koncowke mocy sie kupuje czy jakies inne urzadzenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 18 marca 2014 Udostępnij Napisano 18 marca 2014 Cytat ok. jeszcze nie wiem czy zaczne od cm glosnikow chcialbym je podlaczyc do amplitunera a on ma tylko 7 wyjsc plus sub jest jakies urzadzenie co trzeba dokupic? Bez problemu kupisz amplituner 9.2 np. Pioneer SC-LX76, tylko trzeba mieć odpowiednie pomieszczenie, aby to miało sens. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 18 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2014 Cytat Cytat ok. jeszcze nie wiem czy zaczne od cm glosnikow chcialbym je podlaczyc do amplitunera a on ma tylko 7 wyjsc plus sub jest jakies urzadzenie co trzeba dokupic? Bez problemu kupisz amplituner 9.2 np. Pioneer SC-LX76, tylko trzeba mieć odpowiednie pomieszczenie, aby to miało sens. Jak pisałem wcześniej mam 15 m2, wiec jest sens tyle głośników? Czy uprościć do cm1 i sub i m-1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 marca 2014 Udostępnij Napisano 18 marca 2014 Po co w ogóle tyle głośników? Zupełnie wystarczający jest zestaw 5.1, niektórzy nawet zostają przy 4.0, co wcale nie jest nieuzasadnione. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 18 marca 2014 Udostępnij Napisano 18 marca 2014 Cytat Jak pisałem wcześniej mam 15 m2, wiec jest sens tyle głośników? Czy uprościć do cm1 i sub i m-1? Przecież sam tak wcześniej napisałeś Cytat zakladajac taki scenariusz to bym chcial ich miec 7 za jakis czas ... Trochę bez składu i ładu, znaków przystankowych, ale tak wynika z opisu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 18 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2014 No tak bez znaków interpunkcyjnych pisze. 7 głośników m-1 i sub a potem pozostałe głośnik, jeżeli jest sens w takim pokoju. Jeżeli zaś, będzie sens to do amplitunera trzeba będzie coś dołączać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 marca 2014 Udostępnij Napisano 18 marca 2014 Zaczyna mnie krew zalewać jak to czytam. Nie czytasz co się do Ciebie pisze, nie próbujesz znaleźć odpowiedzi w innych miejscach, sam nie wiesz czego chcesz, nudne to już się zrobiło... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 18 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2014 czytam tylko ciagle nie dostaje konkretnej odpowiedzi. a co do amplitunera to zamiast pioneer sc lx76 mozna cos tanszego po potem cos dokupic do niego aby obsluzyl wiecej kanałów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek720 Napisano 19 marca 2014 Udostępnij Napisano 19 marca 2014 Nie wchodziły w grę żadne kable , a teraz szukasz więcej kanałów do 15 m2 ??? Czy w ogóle słuchałeś coś ze stajni B&W ? Znasz charakter ich brzmienia ? Czy tylko opinie z kolorowych gazetek Widzę , że masz fundusze , rusz szanowną ... do salonu i tylko odsluch pokaże Tobie faworyta . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 19 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2014 Cytat Nie wchodziły w grę żadne kable , a teraz szukasz więcej kanałów do 15 m2 ??? Czy w ogóle słuchałeś coś ze stajni B&W ? Znasz charakter ich brzmienia ? Czy tylko opinie z kolorowych gazetek Widzę , że masz fundusze , rusz szanowną ... do salonu i tylko odsluch pokaże Tobie faworyta . słucham rady skoro doswiadczone osoby uwazaja ze prawie kazdy system kina jest lepszy od soundbara to musze sie przelamac i zmienic zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endr Napisano 19 marca 2014 Udostępnij Napisano 19 marca 2014 Cytat Cytat Nie wchodziły w grę żadne kable , a teraz szukasz więcej kanałów do 15 m2 ??? Czy w ogóle słuchałeś coś ze stajni B&W ? Znasz charakter ich brzmienia ? Czy tylko opinie z kolorowych gazetek Widzę , że masz fundusze , rusz szanowną ... do salonu i tylko odsluch pokaże Tobie faworyta . słucham rady skoro doswiadczone osoby uwazaja ze prawie kazdy system kina jest lepszy od soundbara to musze sie przelamac i zmienic zdanie nie jest. W odpowiednich pomieszczeniach, przy odpowiednich zastosowaniach daje na prawdę fajne efekty. I zajmuje mniej miejsca niż 5.1 czy 7.1. Za to można postawić ładnego kwiatka w kącie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 marca 2014 Udostępnij Napisano 19 marca 2014 Cytat W odpowiednich pomieszczeniach, przy odpowiednich zastosowaniach Klucz. Uniwersalność żadna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 19 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2014 Trzeba powoli konczyć ten temat ponieważ wypłata.... tuz tuz...wiec ostateczne pytanie mam panowie...co polecacie i DLACZEGO (z uzasadnieniem prosze)głosniki b&w m-1 (nie biorac pod uwage amplitunera)czy soundbar Panorama 2chodzi o sam dzwiek bardzo prosze wszystki o swobodne wypowiedzenie. Dziekuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endr Napisano 26 marca 2014 Udostępnij Napisano 26 marca 2014 Moją odpowiedź już znasz. Aczkolwiek zastanowiłbym się nad czymś innym. Właśnie ci napisałem na priva. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 27 marca 2014 Udostępnij Napisano 27 marca 2014 Co to za randki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 28 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2014 odkrylem pewna rzecz... niezbyt przyjemna. moj tv nie uznaje formatu dts. po wlaczeniu pen driva do tv jest info nieobslugiwany format dzwieku, i faktycznie w instrukcji nie ma napisane ze obsluguje dtsslyszalem o czyms takim jak kieszen multimedialna. dobre to urzadzenie w zastosowaniu? czy lepiej blue ray? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 2 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2014 Przy telewizorach to taka normalka. Jakościowo lepszy będzie blu, kieszeń to więcej bajerów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endr Napisano 3 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2014 Cytat odkrylem pewna rzecz... niezbyt przyjemna. moj tv nie uznaje formatu dts. po wlaczeniu pen driva do tv jest info nieobslugiwany format dzwieku, i faktycznie w instrukcji nie ma napisane ze obsluguje dtsslyszalem o czyms takim jak kieszen multimedialna. dobre to urzadzenie w zastosowaniu? czy lepiej blue ray? żey odtwarzać dts musisz mieć odpowiedni sprzęt. Przeważnie do tego służy kino domowe. Potrzebne jest coś co odczyta skompresowany tym sposobem dzwięk. Tak samo posiadacze samego DVD są pozbawieni dzwięku DTS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts