sywaku Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 WitamNa wstępie chciałbym się przywitać bo jestem nowy na forum, więc cześć.A teraz do rzeczy.Posiadam kolumny jak w tytule, ale niestety poprzedni właściciel wymienił po jednym wooferze w każdej kolumnie na jakiś badziew który tylko charczy. W związku z tym chciałbym wymienić te głośniki na jakieś lepsze, ale nie wiem które by się w tych kolumnach najlepiej sprawdziły. Oryginalne głośniki to ad80651/w8 linki do specyfikacji kolumn i głośników: http://fb825.mcproductions.eu/ http://docs.mfbfreaks.com/ds/AD80651enAD80652_1978.pdf Z góry dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Witam.Nie wiem czy dokupisz gdzieś oryginały, a z pytaniem czym je zastąpić to raczej się skieruj do działu DIY. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Jeśli chcesz kupić głośniki do tych kolumn muszą być identyczne jak oryginalne. A właściwie oryginalne. "Lepsze" nie zawsze zagrają lepiej, bo zwrotnica jest strojona pod inne głośniki. Może wyjść z tego szopka noworoczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sywaku Napisano 6 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2014 niestety oryginalne głośniki są już nie osiągalne, dlatego chce poszukać jakichś zamienników które byłyby chociaż trochę zbliżone parametrami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 No to będzie ciężko. Tak na pałę nie można wstawić innego. Jeżeli bardzo Ci zależy na tych kolumnach, to szukaj albo oryginału z demontażu, albo uszkodzonej drugiej pary. Na allegro kiedyś wystawiał facet te kolumny. Pisał, że ma dwie pary. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts