karmelo Napisano 7 marca 2014 Udostępnij Napisano 7 marca 2014 Cześć Dostałem same głośniki do kina domowego i chce je podłączyć do komputera.Jest to model Samsung HT-F5500, mam tylko 5 głośników + subwoofer i do tego takie kableCzytałem gdzieś, że trzeba dokupić wzmacniacz, ale nie wiem o co dokładnie chodziCzy ktoś mógłby mi podać link do aukcji z odpowiednim sprzętem, albo przynajmniej podpowiedzieć czego szukać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 7 marca 2014 Udostępnij Napisano 7 marca 2014 Jak do suba tez idzie taki kabelek to musisz szukać amplitunera z wyjściem na pasywny subwoofer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karmelo Napisano 13 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2014 podpowie mi ktoś, co dokładnie mam kupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 13 marca 2014 Udostępnij Napisano 13 marca 2014 Cytat Czytałem gdzieś, że trzeba dokupić wzmacniacz, ale nie wiem o co dokładnie chodzi Dokładnie , chodzi o to co napisałeś, wzmacniacz, amplituner stereo ( stereo jeśli podłączasz dwie kolumny ) , amplituner kina domowego ( jeśli podłączasz więcej niż 5 kolumn i liczysz na efekty kinowe ). Samej kolumny nie podepniesz pod komputer, tv, czy wyjście słuchawkowe.Amplitunery kina domowego :http://www.q21.pl/category/amplitunery-kino-domoweAmplitunery stereo:http://www.rtvmax.pl/Sklep/Stereo-i-inne,2,8,24,.htmTyle że tych kolumn raczej nie podepniesz pod nic powyżej, bo są dedykowane do zestawów "3in1" samsunga z którego je odłączono. Uszkodziłbyś raz dwa prawdziwy wzmacniacz razem z tymi mini głośniczkami . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 13 marca 2014 Udostępnij Napisano 13 marca 2014 Musisz szukać amplitunera z n/w wyjściem: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karmelo Napisano 16 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2014 Cytat Tyle że tych kolumn raczej nie podepniesz pod nic powyżej, bo są dedykowane do zestawów "3in1" samsunga z którego je odłączono. Czyli skoro te amplitunery "nie pasują", to czego szukać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts