kebi6 Napisano 29 maja 2014 Udostępnij Napisano 29 maja 2014 Witajcie,Jestem nowym użytkownikiem i zupełnie zielonym z zakresu audio i dlatego zwracam się z prośbą o pomoc w rozmieszczeniu głośników.Za chwilę kładą u mnie tynki,więc muszę się spieszyć. Przy okazji może zaproponujecie jakie kino domowe mogę zastosować?Nie chce kolumn stojących,tylko coś małego wieszanego na ścianie lub montowanego w suficie.Sufit nad częścią jadalnianą i kuchnią z płyt gk,a nad salonem sufit napinany.Na głośniki w systemie 7.1+subwoofer+wzmacniacz+odtwarzacz do płyt bluray oraz Tv 46" chcę się zamknąć w kwocie 13 tys zł.Jakie kable mam kupić do takiego sprzętu ?W jednym ze sklepów zaproponowali mi głośniki firmy B&W czyli Bowers&Wilkins M1,rozmiarowo mi całkiem pasują,tylko czy są godne uwagi ?W drugim sklepie proponowali BOSE Lifestyle 535 Jewel Cube lub Direct reflecting.Nie jestem audiofilem,bardziej traktuję to jako zabawkę umilająco czas podczas oglądania filmów czy imprezki.Dodatkowo 2 głośniki chciałbym powiesić na tarasie na zewnątrz.Z niecierpliwością czekam na Wasze podpowiedzi i propozycje.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebi6 Napisano 8 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2014 Cytat Witajcie,Jestem nowym użytkownikiem i zupełnie zielonym z zakresu audio i dlatego zwracam się z prośbą o pomoc w rozmieszczeniu głośników.Za chwilę kładą u mnie tynki,więc muszę się spieszyć. Przy okazji może zaproponujecie jakie kino domowe mogę zastosować?Nie chce kolumn stojących,tylko coś małego wieszanego na ścianie lub montowanego w suficie.Sufit nad częścią jadalnianą i kuchnią z płyt gk,a nad salonem sufit napinany.Na głośniki w systemie 7.1+subwoofer+wzmacniacz+odtwarzacz do płyt bluray oraz Tv 46" chcę się zamknąć w kwocie 13 tys zł.Jakie kable mam kupić do takiego sprzętu ?W jednym ze sklepów zaproponowali mi głośniki firmy B&W czyli Bowers&Wilkins M1,rozmiarowo mi całkiem pasują,tylko czy są godne uwagi ?W drugim sklepie proponowali BOSE Lifestyle 535 Jewel Cube lub Direct reflecting.Nie jestem audiofilem,bardziej traktuję to jako zabawkę umilająco czas podczas oglądania filmów czy imprezki.Dodatkowo 2 głośniki chciałbym powiesić na tarasie na zewnątrz.Z niecierpliwością czekam na Wasze podpowiedzi i propozycje.Pozdrawiam Witam,Nikt nic nie podpowie ?Dodatkowo mam pytanie czy dawać kable/głośniki np w suficie w kuchni i części jadalnianej ?Myślę również o zrobieniu głośników u nas w łazience.Czy jest szansa jakimś sprzętem obsłużyć np 5 stref czyli salon,taras,kuchnia,jadalnia,łazienka. Czy ma to w ogołe sens?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 9 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2014 Jedyne, co może mieć sens, to zakup amplitunera 7.1 obsługującego dwie strefy i przeznaczyć kanały SBL i SBR do nagłośnienia stereo drugiego pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebi6 Napisano 9 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2014 Cytat Jedyne, co może mieć sens, to zakup amplitunera 7.1 obsługującego dwie strefy i przeznaczyć kanały SBL i SBR do nagłośnienia stereo drugiego pomieszczenia. Dzięki bardzo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts