sankisiu Napisano 19 czerwca 2014 Napisano 19 czerwca 2014 WitamMam kino domowe samsung HT-D5530 takie jak pod tym linkiem http://www.neo24.pl/?p=samsung_ht_d_5530 . Kupiłem głośniki do komputera LOGITECH Z-5500 http://www.vobis.pl/glosniki-logitech-z-55...t-2-844574.html .Do głośników LOGITECH Z-5500 można podłączyć kilka źródeł dźwięku, więc pomyślałem że zamiast rozstawiania w salonie dwóch kompletów głośników podłącze DVD i PC pod głośniki LOGITECH Z-5500.Nie wiem tylko który zestaw głośników jest lepszy , czy te oryginalne z DVD HT-D5530 czy logitech Z-5500.Który zestaw będzie grał w surround 5.1 głośniej i czyściej ? ,które głośniki są lepsze ?Pozdrawiam Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 19 czerwca 2014 Napisano 19 czerwca 2014 Dwa zestawy po 6 kolumn w pokoju, fakt bez sensu . Niestety zestawy kina domowego, jak ten z linka są pewną integralną całością i moduł odtwarzacza płyt i amplitunera będzie grał dobrze tylko ze swoimi głośnikami z kompletu, bo pod nie jest skrojony wzmacniacz i wybrany zakres częstotliowości jest wysyłany do głośników. Ludzie już pisali że podpięli pod takie kd "all in one" normalne duże kolumny i nie grał w nich bas, a nie grał bo bas wysyłany jest tylko do suba, bo mały firmowy głośnik basu by nie odtworzył. Tak więc jak pisałem jest to integralna całość i do kinaD, bo muzyka stereo z subem to też nie jest ani fajne, ani normalne. Zresztą zestaw logitecha to też kino, nie muzyka.Zestaw samsunga ma jednak zapewne z dwa wejścia cyfrowe i analogowe na zewnętrzny sprzęt więc np. PC podepniesz i grę nagłośnisz.Nie można tu pisać który zestaw lepszy, bo są inne i z czym innym mają współpracować, chociaż np. koncert z dvd lepiej odsłuchasz na kd samsunga ma lepiej rozbudowany system głośników, pełniej odtworzy pasmo dźwięku. Zaś opieranie się na danych z instrukcji o mocy obydwu, to śmiech na sali i który głośniej to sprawdź sam z tą samą płyta włącz PC i logitechy i potem dvd samsunga, głośność nie jest tu najważniejsza to nie zestaw na estradę. Które zagrają " czyściej" , hmm , ciekawe określenie, wiele osób pytanych jakie lubisz brzmienie piszą "czyste", a najczęściej właściciele leciwych altusów. To znaczy jakieś kolumny szumią, zgrzytają, a cykający i świszczący w górze pasma altus to jest ta czystość ? Odpisz, cytując
Pablo1964 Napisano 20 czerwca 2014 Napisano 20 czerwca 2014 Każdy z nich jest do niczego. Odpisz, cytując
sankisiu Napisano 21 czerwca 2014 Autor Napisano 21 czerwca 2014 Dziękuję za odpowiedz , podłączę chyba PC pod samsunga tak jak napisał jacek75.Pablo1964 dlaczego twierdzisz że każdy tych zestawów jest do niczego ? Odpisz, cytując
Recommended Posts