Zaqqq Napisano 8 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2014 Witam,To chyba mój pierwszy post, nie ukrywam że w pośpiechu więc jeśli czegoś nie dopilnowałem proszę o wyrozumiałość i wskazanie gdzie popełniłem błąd Do rzeczy. Posiadam gramofon Sony PS-LX210, żadne cudo, ale jak na moje potrzeby wystarcza. Pojawił się ostatnio bardzo niewygodny problem, mianowicie jeden kanał gra znacznie ciszej. Zamieniłem w wzmacniaczu stronami kanały i problem przeniósł się również na drugi kanał. Pytanie jest następujące, pada wkładka? czy może coś innego? Wszelkie porady, sugestie i propozycje mile widziane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2014 Witam. Proponowałbym na początek sprawdzić stan podłączenia wkładki.Ale podejrzewam, że to ona jest powodem powstania owego problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaqqq Napisano 8 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2014 Cytat " stan podłączenia wkładki." Tu prosił bym o wyjaśnienie, jak trzeba będą foty.(dodam, że gramofon kupiłem używany i tak nie było, po 1,5 roku zauważyłem usterkę) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2014 Tutaj możesz sobie podejrzeć i porównać :https://www.google.pl/search?q=pod%C5%82%C4...440&bih=785Ale skoro piszesz, że gramofon działał prawie dwa lata i teraz pojawił się taki problem, to stawiałbym na wkładkę. A jaka to wkładka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaqqq Napisano 8 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2014 jaka wkładka? Żółta Tyle wiem, a na samej wkładce nic nie widać, jestem pewien, że to najtańsza jaka może być do kupienia. Myślałem jeszcze, żeby przed samą wkładką zamienić stronami kanały, ale wydaje mi się ze te kabelki ą tam na stałe przymocowane :/P.S. Ta moja wygląda zupełnie jak ta --> http://allegro.pl/igla-gramofonowa-audio-t...4466528394.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaqqq Napisano 8 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2014 Cytat jaka wkładka? Żółta Tyle wiem, a na samej wkładce nic nie widać, jestem pewien, że to najtańsza jaka może być do kupienia. Myślałem jeszcze, żeby przed samą wkładką zamienić stronami kanały, ale wydaje mi się ze te kabelki ą tam na stałe przymocowane :/P.S. Ta moja wygląda zupełnie jak ta --> http://allegro.pl/igla-gramofonowa-audio-t...4466528394.html Chyba coś pomieszałem i to grubaśno. Igłę mam jak wyżej tak?? a wkładka to Sony VL-42G.Wobec powyższego, chodziło o wkładkę? czy o igłę? bo muszę to sobie poukładać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 14 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2014 O choroba, Przepraszam, że przeoczyłem temat . Tak, możesz wymienić igłę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts