tomas_ Napisano 14 sierpnia 2014 Napisano 14 sierpnia 2014 Witam wszytskich,Znalazłem temat na forum który dokładnie poruszał moj problem czyli zestaw stereo czy kino domowe 5.0/5.1 tyle ze temat był poruszany w 2011 roku a od tego czasu wiele sie mogło zmienić. Stąd chciałbym się was poradzić jak w obecnej sytuacji sprawa sie przedstawia jesli kino to jakie a jak stereo to które?budżet - ok 3tyspokój 5,5 x 4m z otwartą kuchnia od połowy prawej ściany (przednia połowa)50% filmy (najczęściej akcja / fantasy) 50% muzyka (pop, dance, jazz, chillout)brak odtwarzacza DVD czy blu ray - planuje zakup blu rayrozważam też opcję zakupu uzywanego gramofonumam troche płyt CD ale ze względu na częste zmiany lokalizacji i brak sprzetu do tej pory słuchałem mp3 z lapka (zestaw komputerowy creative dudni ze sie tego słuchac nie da)sprzet stereo chciałbym podpiąc do TVnatomiast zestw KD musi miec przynajmniej tylne glośniki bezpzrewodowe ponieważ ciagnięcie kabli nie wchodzi w rachubę Odpisz, cytując
zieluwid Napisano 14 sierpnia 2014 Napisano 14 sierpnia 2014 Witam.Polecam zapoznać się z tym artykułem :http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1043839.html [ Audio, co kupić - Stereo czy kino domowe? ] Odpisz, cytując
tomas_ Napisano 14 sierpnia 2014 Autor Napisano 14 sierpnia 2014 dzieki zieluwid za bardzo przydatny link juz myslełm ze bede muasiał sie zdecydowac na jedna z opcji a tu pojawiła sie nadzieja ze jednak da sie powiązać KD ze stereo:) pytanie tylko czy jest szansa sie zmieścić w ok 3 tys z takim zestawem:amplituner KD z wyjście pre-outwzmacniacza stereoklumny fontowe + 3 od kina domowego ? Odpisz, cytując
Angel Napisano 16 sierpnia 2014 Napisano 16 sierpnia 2014 Jest szansa, choć to nie będzie łatwo i nie będzie to szczególnie wyrafinowany dźwiękowo zestaw. Rzecz jasna myślę tu wyłącznie o komponentach z drugiej ręki.Oczywiście trzeba by dobrze poszukać, może by to zajęło trochę czasu (parę tygodni?) zanim udało by się złożyć coś przyzwoitego.Proponuję po przeczytaniu wątku "Pierwsze posty..."http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.htmlnapisać w dziale Kino Domowe albo Stereo od nowa pierwszy post. Zawrzyj tam te informacje które tu umieściłeś plus kilka potrzebnych, nowych. Bo tu piszemy tylko o muzyce, nie o sprzęcie. Odpisz, cytując
Recommended Posts