pirs Napisano 14 marca 2008 Napisano 14 marca 2008 Witam wszystkich.Wiem że wkładam kij w mrowisko ale co tam.Często słucham muzyki stereo w 7 kanałach i wierzcie mi efekt jest ciekawy. Sygnały lewego przedniego kanału są wyprowadzane do kanałów surround i tylnego surround,sygnaly prawego przedniego kanału są wyprowadzane do kanałów surround i tylnego prawego surround a komponent synfazowy lewego i prawego kanału jest emitowany z kanału centralnego.Zdaje sobie sprawe że stereo to dwa kanały ale trzeba troche poeksperymentować.Może ktos słuchał w ten sposób i podzieli się swoimi spostrzeżeniami.Pozdrawiam Odpisz, cytując
audionet Napisano 14 marca 2008 Napisano 14 marca 2008 Nie ważne jak słuchamy ,ma się podobać. Nie koniecznie wszystkim . Odpisz, cytując
Stanisława Napisano 15 marca 2008 Napisano 15 marca 2008 Też używam tego formatu . Nie ma zbyt dużej degradacji w jakości dźwięku, ale za to przestrzeń jest o wiele lepsza. Po to są takie możliwości by z nich skorzystać jak trzeba. Odpisz, cytując
Irasiad Napisano 16 marca 2008 Napisano 16 marca 2008 Ja natomiast używam magicznego pstryczka "Pure "audio lub direct. Super -polecam! ale jeśli słuchacie na korekcji-musicie się przyzwyczaić (ze dwie płyty).Dźwięk super,niczego za mało ani za dużo-w sam raz. Odpisz, cytując
Recommended Posts