jodzik Napisano 1 października 2014 Napisano 1 października 2014 Witam, jestem nowicjuszem dlatego proszę o poradę w sprawie wyboru amplitunera do zestawu Tonsil Maestro II 5.1:-cena ok. 1000 zł, oczywiście używany bo nowy w tej cenie z tymi parametrami to abstrakcja,-7.1 lub 7.2,-pokój 35 m2,-możliwość kożystania z internetu, wi-fi niekoniecznie-w tej cenie?,-dwie strefy,dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 1 października 2014 Napisano 1 października 2014 Gdyby nie konieczność tych dwu stref, ( rozumiem że dalsza rozbudowa), to mógłbyś mieć w cenie ok. 1000zł spory wybór wśród nowych, co ważne kompletny jeśli chodzi o obowiązujące kodeki i nowe technologie jak 3D, ultra HD, złącze Ethernet, Bluetooth, AirPlay, Deep Colour. O usb czy hdmi nie wspomnę bo to używane 3/4 latki je mają. Chyba że masz możliwość małego nagięcia budżetu na nowy np. pioneer vsx serii 923. Odpisz, cytując
jodzik Napisano 1 października 2014 Autor Napisano 1 października 2014 Dam radę przeznaczyć 1200 zł na Amplituner jeżeli byłby nowy, ale czy warto?. Szczerze to 70/30 muzyka/film, zależy mi jednak na słuchaniu w innej niż stereo formie-taki mój wybryk. Chciałbm jednak słuchać muzyki bezpośrenio z internetu. Zestaw to przód-2xMaestro II 180, tył-2xMaestro II 130, centralny-1xMaestro II 100C, subwoofer-ACTIV 200. Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 1 października 2014 Napisano 1 października 2014 Ciężko będzie o używany, dlaczego? bo amplitunery z radiem www, czy serwisem spotify są dość nowym wytworem, a 7.1 i 2 strefy może nie najmłodszym, ale występowanie tych dwu interesujących aspektów, skłania ku bardzo świeżym produktom, których jest na aukcjach bardzo mało z wiadomych względów. Plusem jest to że mają nowinki typu bezprzewodowa transmisja bth, airplay, 3D, 4k, a hdmi i usb standardowo. Więc to może być nie kwestia, czy warto wydać 1200zł , tylko pewnie konieczność dołożenia i wyboru nowego. Pozostaje cierpliwie czekać i szukać. Szkoda że słuchając w takich dużych, co do filmu, proporcjach muzyki, masz taki jak to nazwałeś wybryk, słuchania na kilku kanałach, a nie tak jak zostało nagrane.Jedyny ciekawy 7.1, ale bez opcji www. Pozostaje też pytanie czy każdy 7.1 ma możliwość obsługi dwu stref ?np. http://allegro.pl/yamaha-rx-v567-amplitune...4634916591.html ( cena nowego to 2tys )Ja popytałbym sie w takiej sytuacji o amplituner spełniający Twoje potrzeby z ekspozycji w jakimś sklepie, zbił cenę i kupił w tym budżecie na gwarancji . Odpisz, cytując
jodzik Napisano 1 października 2014 Autor Napisano 1 października 2014 W zasadzie to moge kupić ten model Pioneer - jakos dam rade. Prosze tylko o informację czy ktoś słuchal go z Maestro i czy wart jest swojej ceny. Klimaty muzyczne to: drum, house, electro czasem ale rzadko metal. Niewiele droższy jest Denon avr-x-2000. Jakaś alternatywa? Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 1 października 2014 Napisano 1 października 2014 Pioneer vsx923 (czy 924) to bodaj najwyższy model z serii vsx( są 3xx, 4, 5, itd.) potem już tylko LX po kilknaście tys. Gra przyjemnie, lekko ocieplonym dźwiękiem i mocnym brzmieniem, dla mnie bardziej podobnym denona, niż np. yamahy.W zakładce testy na forum,http://audio.com.pl/testy/amplitunery-av/2/1 masz testy tego modelu we wcześniejsych wersjch: Pioneer VSX-920, Pioneer VSX-921. Odpisz, cytując
Recommended Posts