Dave101 Napisano 9 października 2014 Udostępnij Napisano 9 października 2014 Witam,Posiadam wieżę stereo Yamaha mcr 840. Jakie kable należy zakupić do tej wieży, aby wrażenie z odsłuchu były jak najlepsze? Oraz jaki subwoofer byłby najlepszy, aby uwydatnić bas? Na subwoofer mogę wydać do 1000 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 9 października 2014 Udostępnij Napisano 9 października 2014 W zestawie stereo raczej nie używa się subwoofera. Bo to niepotrzebne. Dobre stereo radzi sobie z niskimi tonami.Używa się go raczej w kinie domowym, dla podkreślenia pewnych efektów.Jeśli Ci brak niskich tonów, to znaczy, że elektronika albo kolumny są kiepskie. Napisz swój pierwszy post jak należy, poczytaj to:http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.htmlLepiej sprzedać te kolumny, które masz i kupić lepsze dodając te 1000 zł. A później pomyśleć o lepszej elektronice i będzie super.Kable dobierzemy na końcu, bo to element korygujący brzmienie zestawu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 16 października 2014 Udostępnij Napisano 16 października 2014 Ja w swojej Yamaha PianoCraft 750 zastosowałem kable Kimber 4 PR i powiem,że różnica była znaczna w porównaniu z drucikami z kompletu.Zagrałem Kult Unplagged z DVD(nawet nie z BR) i miałem odczucie,że jestem tam na koncercie.Naprawdę poprawa jakości dźwięku była odczuwalna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts