88dawid88 Napisano 12 października 2014 Udostępnij Napisano 12 października 2014 Witam wszystkich Jestem posiadaczem pokoju 15 mk2 oraz plasmy panasonic 46 cali + komputer ... ogladam w 80 % filmy , a w 20 % slucham muzyki .Chcialbym w koncu miec jakis normalne naglosnienie i dlatego poszukuje zestawu do 3000 zl z subwooferem .Na poczatku chcialbym kupic amplituner , a za 2 miesiace kolumny .Jestem zwyklym uzytkownikiem i nie interesuje mnie sprzet z gornej polki . Nie mam mozliwosci odsluchu sprzetu i zamawiac bede przez internet dlategoBardzo licze na wasza pomoc.Mysle na ampli przeznaczyc do 1200 zl ale raczej nowy . Jesli chodzi o moje typy to myslalem nad denonem avr-x500 lub x-1000Czytalem tez dobre opinie na temat h/k avr 70 lecz nie wiem czy starczy kasy i czy nie jest za slabej mocy w porownaniu do denonaCzekam z niecierpliwoscia na wasze postyPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 12 października 2014 Udostępnij Napisano 12 października 2014 przy tych cenach zainwestuj lepiej w denona x 2000 większa moc,lepeij zrobiony posiada funkcje gapless(odtwarzanie bez pauzy przy przechodzeniu utworów).Przy kinie wypadnie lepiej.Akurat ten model nie posiada złącz cyfrowych coaxialnych ale jak tobie to nie przeszkadza brał bym jego.Przy nie dużej dopłacie ten model jest bardziej opłacaslny niż x1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 12 października 2014 Udostępnij Napisano 12 października 2014 Nasze posty?, nie zadałeś pytania:-) Moce są podobne, w trybie kinowym rõżnice raptem kilku wat, wieksze dopiero na dwu kanałach w muzyce stereo na rzecz denona 1000. Ciężko doradzić, nie napisałeś jaki dźwięk lubisz- w kolumnach to podstawa, choć w sumie dla amplitunera też, również amplitunery mają różne dodatkowe funcje. Po co ampli wcześniej kupujesz, gwarancja będzie mijać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
88dawid88 Napisano 12 października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2014 Troszke za drogi i czy do 15 mk2 potrzebuje taka moc ? 7.1 jest mi zbedneCo do moich preferencji mozycznych , nie lubie mocnych wysokich tonow Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 12 października 2014 Udostępnij Napisano 12 października 2014 Czy denon 1000, Pioneer vsx528, czy harman 70 lub 151 sæ w okolicach 1100/1300 zł. Czy mocy starczy w 15 -20m, tak, choć musisz mądrze dobrać kolumny. Bardziej 6-8 ohm niż 4 ohm, aby amplituner dawał lepiej radę, nie za duże, gdyż mały metraż. Najważniejsze pasujące dźwiękiem, bo to jak dostać butelkę wytrawnego wina, gdy się lubi słodkie, moźna się zdziwić i rozczarować.Mocne wysokie tony można przyciszyć na wzmacniaczu:-) , pocztaj może dział testy kolumn na forum. Zwrõć uwagę jak różni się brzmenie np. Cantonõw, od, mission, indina line, od monitor audio, od Dali, tanich taga, pylon, jamo, a może starczy na lepsze i subwoofer zbėdny, lub kiedyś ? Twardy bas, miękki, ocieplone brzmienie, chłodne, metaliczna góra pasma , a łagodna. Które pasmo wyeksponwane bardziej, ktõre mniej( są nawet wykresy). Chyba że Ci nie zależy, ma tylko grać, a Ty się przyzwyczisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
88dawid88 Napisano 12 października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2014 Myslalem raczej , ze wy cos poradzicie odnosnie kolumn i amplitunera w tej kwocie Macie pomysly na jakies zestawy czy wylosowac sobie amplituner a potem kolumnyNic chlodnego czy metalicznego oraz twardego , ma byc milo mam romantyczna zone wiec ostrego rocka nie bedzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 12 października 2014 Udostępnij Napisano 12 października 2014 Denony po wypowiedziach lepiej zagrają też w stereo.Harman dobrze zegra się z głosnikami JBL na twoj metraż też dobre będą HKTS 16 harmana+Harman Kardon AVR 161 albo Jbl Studio 290(5.1) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 12 października 2014 Udostępnij Napisano 12 października 2014 Wylosować ? ktoś chce Ci pomõc, a Ty nie poświėciłeś nawet kwadransa na poczytanie testõw? Czy napisanie swoich oczekiwań ? Czyli jak napisałem wcześniej, jednak Ci nie zależy? Szkoda. Znajomi, czy rodzina losują Ci też np. Dziewczynė, czy ubranie ?no sorry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 października 2014 Udostępnij Napisano 12 października 2014 Cześć.Losowanie jest formą wyboru, niekoniecznie skazaną na sukces. Tak więc, proponowałbym zapoznać się z lekturą przedstawiającą charakterystykę brzmieniową danych elementów zestawu. Losowaniu pozostaw kwestię koloru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
88dawid88 Napisano 12 października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2014 Odnosnie amplitunerow przeczytalem juz tyle testow i opini , ze mam metlik w glowie i im dluzej czytam tym bardziej nie wiem co kupic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 12 października 2014 Udostępnij Napisano 12 października 2014 Poza tym do muzyki szukał bym amplitunera z wyjściem preout w przyszłości można sprzęt rozbudować o wzmacniacz stereo lub do Kd koncówkę mocy X1000 nie posiada go X2000 ma go już zastanów się czy lepiej nie dozbierać do bardziej przyszłościowego amplifa którego potem można rozbudować o kolejne klocki a nie kupować pochopnie sprzęt mało przyszłościowy ale to jest moje zdanie pozatym jak koledzy pisali można poszukać na innych forach najtańsze denony x500,1000 maja problem z kolumnami 4 omowymi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts