ziomek4007 #1 Napisano 20 października 2014 Witam. Posiadam Samsunga UE40F6400 i ampli. Technics SA-EX120. Chcę ten zestaw połączyć ze sobą przez wyjście optyczne z TV przez FiiO D3. Mam nadzieję, że usłyszę dźwięk z kolumn Czy w przypadku zakupu np. dekodera cyfrowego polsatu i podłączeniu go pod TV dźwięk również popłynie do amplitunera bez żadnych zmian w podłączeniu?? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 20 października 2014 Mnie z Fioo wszystko działa dobrze, filmy z HDD w usb telewizora też usłyszysz na kolumnach:wink: Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziomek4007 #3 Napisano 20 października 2014 Z FiiO już ogarnąłem wszystko także ok Kwestia czy po podłączeniu dekodera nadal zostanie ten sam układ połączenia. Jeśli dobrze rozumuję dekoder wysyła sygnał audio do tv i tv do ampli? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #4 Napisano 20 października 2014 Tak telewizor wysyła sygnał audio optyczny cały czas z każdej wyświetlanego "obazu", obojętnie czy jest on z dekodera, usb, ps4, dvd itd. idzie optykiem do fio i potem kablami rca do wzmacniacza. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziomek4007 #5 Napisano 20 października 2014 OK wszystko jasne. Dzięki Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach