dasio Napisano 29 października 2014 Napisano 29 października 2014 WitamPostanowiłem na forum zasięgnąć informacji w sprawie doboru gramofonu tak do 2000 zł. Jestem początkowym użytkownikiem gramofonów nigdy wcześniej nie miałem żadnego i nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze sprzętu są gramofony z przedwzmacniaczem i bez ale dokładnie nie wiem do czego przedwzmacznacz służy więc jak by ktoś mógł objaśnić temat to będę wdzięczny i czy nabyć gramofon automatyczny czy nie. Mam zamiar podłączyć go do amplitunera pioneer lx-72 i kolumny elac FS68 front. Odpisz, cytując
Angel Napisano 29 października 2014 Napisano 29 października 2014 A gramofon ma być nowy, czy może być z drugiej ręki? Nie ukrywam, że taki używany może być już w tej cenie bardzo dobrym urządzeniem.Gramofony z zbudowanym pre gramofonowym nie należą do najlepszych. Przeważnie są to te najtańsze.Tak więc będziesz musiał doliczyć koszt dobrego (też proponuję używany) preampu gramofonowego. http://audio.com.pl/faq/co-to-jest-przedwz...acz-gramofonowyW ogóle poczytaj sobie FAQ na naszym forum. Dowiesz się wielu podstawowych rzeczy. Co jak oraz z czym.Czy gramiak ma być automatyczny, półautomatyczny, czy całkowicie z ręczną obsługą, to zależy od Ciebie.Gdybym kupował nowy, to wolałbym pełny manual, bo zaprezentuje wyższą jakość i pewnie z czasem niezawodność.Używany? To zależy. Są dobre takie i takie. Odpisz, cytując
zieluwid Napisano 29 października 2014 Napisano 29 października 2014 Cześć.Za 2000 zł kupisz solidny używany gramofon z prawdziwego zdarzenia. Dodatkowo, uda się znaleźć w bardzo dobrym stanie wizualnym. Gramofony w takich cenach, to urządzenia za które trzeba było słono zapłacić kilka/kilkanaście lat temu. Tak więc ich użytkownicy to w większości ludzie szanujący i dbający o sprzęt. Odpisz, cytując
Recommended Posts