Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cześć,

kupiłem kolumny B&W 685 S2. Zastanawiam się teraz jaki wzmacniacz do nich kupić. Muzyki słucham głównie z CD i Spotify. Mam upatrzone dwa wzmacniacze:

Albo Yamaha MCR-N560 (CRX-N560)

Albo zestaw TEAC NP-H750 + TEAC CD-H750

Ogromnym plusem tej Yamahy jest dla mnie obsługa Spotify Connect. Z drugiej strony natomiast TEAC posiada przetwornik Burr Browna, ale jest droższy o 400 zł. Boję się również trochę, że Yamaha może nie uciągnąć tych kolumn, jako że na wyjściu posiada 2x32W, a TEAC 2x40W. Słusznie się martwię?

Jakie mielibyście zalecenia? Coś wypadałoby kupić, bo kolumny stoją już drugi tydzień icon_smile.gif.

Napisano
O kurczę, nie zauważyłem odpowiedzi, a od tego czasu kupiłem używane 685 S2 icon_biggrin.gif.

Niemniej cały czas zastanawiam się nad jakimś wzmacniaczem do tych 685-tek. Nie mam pomysłu. PianoCraft da radę je uciągnąć? Rozmawiałem z supportem TEAC-a i ponoć Spotify Connect póki co nie jest planowany. Tyle że moc na wyjściu TEAC oferuje już lepszą - dwa osobne klocki robią swoje.