kot Napisano 3 listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 listopada 2014 Witam,Potrzebuje rady w zakupie zestawu kolumn (5.1 lub 5.0) do pomieszczenia 25 m2 w cenie od 2000-3000 zł.Słucham dużo płyt winylowch, głównie starego rocka i nie tylko.Chciałbym otrzymać konkretne rady i modele, najlepiej takie, które już sprawdziliście, gdyż nie bardzo się w tym orientuję.Nie posiadam jeszcze amplitunera, ale myślę o jakimś za 2000-2500 zł z wejściem na gramofon. Z tym też możecie mi pomóc.Z góry dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 4 listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 listopada 2014 Przede wszystkim pisząc pierwszy post na forum powinieneś dla własnego dobra przeczytać ten wątek i opisać jak najbardziej szczegółowo to co masz i chciałbyś mieć, warunki, możliwości, oczekiwania.http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.htmlPoza tym mam wrażenie, że coś pomyliłeś. Pisząc o kolumnach 5.1 czy 5.0, piszesz o kolumnach do kina domowego.Takie kolumny da się podłączyć jedynie do amplitunera do kina domowego. A jednocześnie piszesz o płytach winylowych i słuchaniu muzyki (rocka).Pomijając to, że za 2 - 3 kzł nie kupisz nowego zestawu pięciu czy sześciu kolumn (który można by z czystym sumieniem polecić) a używany pewnie dość średni, zastanawiam się o co Ci chodzi?Jeśli chcesz kupić zestaw do kina domowego (amplituner KD z pięcioma kolumnami plus ew. subwoofer), to nie będziesz miał z tego dobrej jakości słuchanej muzyki. Piszesz tylko o słuchaniu muzyki a nic o kinie domowym. Sprzęt stereo do słuchania muzyki to dobry wzmacniacz stereo (ew. amplituner stereo) plus dwie (bo więcej nie potrzeba) kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kot Napisano 10 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2014 Dzięki za odpowiedź. Kolumny mają być raczej do słuchania muzyki i czasami do kina. Interesuje mnie amplituner Onkyo NR636 lub NR808 3D (używany). Czy Tonsile Maestro II 180 zdałyby egzamin? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 10 listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 listopada 2014 Robisz podstawowy błąd, słuchasz muzyki, płyt, a tylko czasem, jak piszesz, kina i kupujesz amplituner kd z zestwem kolumn. Za ta kasę miałbyś dobre stereo do muzyki, a i film na dwu, ale automatycznie lepszych kolumnach brzmi bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 listopada 2014 To zależy z czego byłby egzamin. Bo jeśli z grania, to tak bardzo średnio by zdały. Można zdecydowanie lepiej, szczególnie jeśli by to były kolumny z drugiej ręki, co zdecydowanie polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts