lukiel84 Napisano 10 listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 listopada 2014 Witam chciałem kupić jakieś kolumienki na biurko do pc,wiem że pc nie w tym dziale,ale czytając różne opinie o głośnikach komputerowych,stwierdziłem ,że może monitorki stereo i nie wiedziałem w jakim dziale to napisać:)Zawsze robiłem diy,ale teraz nie mam czasu więc chcę kupić gotowe/używne.Z powodu braku miejsca wzmacniaczem na biurku będzie GC lm4780,mam też wzmacniacze inne : yamaha a-520 i na 2sc5200 ,n-mosfet,kolumny jakie mam teraz to diy na STX 18-140AWX i one będą przy TV jako fronty.Fajnie bybyło jakby kolumienki podobnie zagrały,Karta zewnętrzna do pc to sweex sc016.Znalazłem o to takie cuda: Tannoy M1 licytacja od 390złArcus TS25 licytacja od 350Arcus TS100 cena 260złArcus TS15 cena 350złPujdę na kompromis jak się nie zmieszczą na biurko to coś wymyślę,kasa do 500złCzy takie głośniki zagrają jakoś w bliskim polu przed biurkiem? no i chciałbym czasami nimi głośniej zagraćJak młody,wybaczcie,po napisaniu tematu widze ,że są podobne dwa tematy poniżej:( sorki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 Tannoye i Arcusy są dobre. Ale grają niemal zupełnie inaczej. Tannoy cieplej, bardziej miękko, muzykalniej ale mniej szczegółowo i dynamicznie. Arcus jaśniej, bardziej twardo, dynamiczniej, mocniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 Cześć.Określ swoje wymagania, co do brzmienia, a łatwiej będzie Ci coś konkretnie poradzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukiel84 Napisano 11 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 W kolumnach lubię wysokie tony jak są wyostrzone,ale bez przesady z wiekszym naciskiem na bas.Średnie tony lekko wycofane ,ale żeby było je dobrze słychać nie tracąc na jakości.Lubię głośno słuchać muzyki czasami ,a wiekszość po cichu z podkręconymi basami.Muzyki słucham różnej,praktycznie wszystkiego oprucz rocka.Wiadomo ciężko opisać o jaki dźwięk chodzi ,mam nadzieję ,że jakoś to przybliżyłem:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 Z tymi wyostrzonymi tonami, to bliżej Arcusów niż Tannoi, a z niskimi znów odwrotnie. A masz możliwość odsłuchania/porównania tych monitorów ? To byłoby najlepsze rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukiel84 Napisano 11 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 No właśnie nie mam możliwości posłuchać,więc pozostaje ryzyko kupna.A te arcus ts25 one mają chyba 8 cali basowy ,nie zagraja nisko? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 Jakiej powierzchni masz pokój ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukiel84 Napisano 11 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 15m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 To spokojnie, nie ma się czym martwić. Masz na czym postawić kolumny ? Najlepsze będą standy, ale to pewnie wiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukiel84 Napisano 11 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 Nie chcę standow,co najwyżej mogę lekko coś dorobić do biurka i rozctawić kolumny na 1,6m zeby nie stały na podłodze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 Wystarczy, że dasz jakieś podkładki, lub podkleisz Blu Tackiem w celu lepszej izolacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts