Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich forumowiczów.
Z racji, że jestem tu nowy proszę o wyrozumiałość. Otóż potrzebuje pomocy ponieważ posiadam korektor graficzny od zestawu Samsung Renaissance i chce go przerobić na zasilanie z zasilacza ponieważ nie posiadam reszty komponentów od tego zestawu i moje pytanie brzmi: czy ktoś tutaj posiada schemat do urządzenia MQ-710Q bądz wykonywał podobny zabieg?
Napisano
Może raczej napisz do czego Ci potrzebny korektor? W czasach źle nagranych taśm analogowych czasami takie urządzenie się przydawało i można było zrobić więcej dobrego niż złego.
Ale ogólnie jest to urządzenie degradujące dźwięk i powinno się go unikać. Dobrze dobrany zestaw nie potrzebuje korektora.
Zamiast psuć dźwięk takim czymś lepiej zainwestować w lepsze kolumny czy wzmacniacz.
Napisano
Cytat

zrobić z tego korektora, zasilanie do czego ?

Przypuszczenie:
Korektor pochodzi z takiej kombajno-wieży, która jest zasilana jednym przewodem 230 V.
Jeśli arek660 ma tylko jeden z elementów tego kombajnu, to ten element pewnie nie ma ani przewodu zasilającego, ani żadnego wyjścia na zasilanie, a człowiek chce go sobie użyć do czegoś.

Moja propozycja do areka660:
Jeśli rzeczywiście chcesz mieć korektor, to zamiast babrać się z tym, kup korektor na Alle
np.:
http://allegro.pl/korektor-graficzny-rotel...4791000439.html

A poza tym, to za f1angelem - jeśli tylko chodzi o podbicie basów czy wysokich, to powinny starczyć dwie gałki typu bass i treble, szkoda zachodu z korektorem.