Mapryl Napisano 16 listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 listopada 2014 Witam,panowie jak to jest z waszymi wzmacniaczami/amplitunerami są ciche czy też wydają niski dźwięk który kolokwialnie można by opisać jako buczenie ?Pytam, bo nie mam dużego doświadczenia, aczkolwiek wydaje mnie się ,że powinny być ciche. W sumie to od kilku dni miałem wrażenie ,że słyszę niskie jednostajne buczenie oczywiście słyszalne głównie wieczorem kiedy w mieszkaniu i okolicy jest względna cisza. Półtora tygodnia wcześniej dostałem amplituner z serwisu, gdzie był wysłany z powodu szumów w prawym głośniku, jeśli dobrze pamiętam to padły kondensatory(?) , po serwisie szumy w głośnikach ustały ale za żadne skarby nie jestem w stanie powiedzieć czy już wtedy był ten niski jednostajny dźwięk wydobywający się z amplitunera czy nie, tak samo nie powiem czy wcześniej było cicho czy nie bo kilka tygodni wstecz jedyne co słyszałem to szumiący prawy głośnik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 listopada 2014 Cześć.Jaki to ampli ? Buczy sam w sobie, czy z jakimś podpiętym źródłem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mapryl Napisano 16 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2014 Ampli to HK3490podpięte są :cd HK HD980PS3 przez opticaltuner od kablówki analogowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 listopada 2014 To już był w serwisie ? Nie wiesz czy wcześniej buczało, więc ciężko stwierdzić, czy nie zwalili czegoś przy naprawie.Jednak na Twoim miejscu sprawdziłbym jeszcze, czy to nie wina połączeń. Na wszystkich wejściach buczy ? Sprawdzałeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 Może odepnij kable ze wzmacniacza HK od tunera kablówki i wypnij zasilacz tunera z prądu, ps3 też. Wtedy sprawdź, czy dalej buczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 Dokładnie, to powinieneś zrobić na wstępie. Bo jak pisałem wcześniej, zakłócenia te mogą występować w wyniku połączeń (np. wadliwego okablowania, zwarcie, itp...).Dlatego też odłączyłbym wszystko, oprócz kolumn i sprawdził, czy takie objawy występują nadal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mapryl Napisano 17 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 hej,dzięki za odpowiedzi, wypiąłem na próbę czincze łączące ampli z tunerem od kablówki bez efektu,ps3 przez optical to raczej nie siejenatomiast co do podpięcia zasilania to wszystko mam podpięte do listwy Belkina Belkin Listwa łącznie z telewizorem, sądzicie że z tego też mam wszystko powypinać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 A odłącz tv i sprawdź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mapryl Napisano 17 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 Wypiąłem wszystko z listwy i niestety bez zmian. Chciałem to nagrać komórką ale chyba nie łapie tego dźwięku. Możliwe ,że ten sprzęt poprostu wydaje sobie taki swój dźwięk ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 A czy zmieniło się coś od czasu kiedy odebrałeś wzmacniacz z serwisu ? Np. miejsce podłączenia do sieci ? Choć masz tam zastosowaną jakąś listwę, sam nie wiem ... Wychodzi na to, że to jakaś wada, lub usterka. Tylko, nie wiem, czy jest sens weryfikować to w tym samym salonie.Z drugiej strony, możesz powiedzieć ,że odebrałeś od nich i buczy, a wcześniej nie buczał.Co tam wcześniej naprawiałeś, co to za serwis ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mapryl Napisano 17 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 Już sam nie wiem, może on tak miał od zawsze... nie pamiętam ale wcześniej jakoś nie zwróciłem uwagi że coś takiego się dzieje ...Naprawili jakąś po pierdółkę (nie chcę nikogo urazić) tzn cena części to ok 8 zł ile sobie policzyli za tą wymianę to już inna historia Serwis raczej powinien być ok, bo to jedyny autoryzowany serwis Harman/Kardon jaki znalazłem w sieci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 No, to że to jedyny autoryzowany serwis HK, nie znaczy, że jest ok. Oczywiście nie chcę ich tutaj oskarżać, ale może coś przy okazji się ze....ło. A to, że wzmacniacz tak pracuje, to raczej nie możliwe.Co naprawiali ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mapryl Napisano 17 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 part number : CVTKSC1845FTANazwa: TR KSC1845FTANaprawa układu wejściowego, regulacja prądu spoczynkowego.Mnie to nic nie mowi, ale to co mieli naprawić to naprawili. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 listopada 2014 Może to ma wpływ na takie zachowanie wzmacniacza, nie wiem, nie jestem elektronikiem.Chyba bez serwisu się nie obejdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts