rudy_stp Napisano 23 listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 listopada 2014 W gwoli wstępu : Mam dość specyficzny problem. W związku z niedosłuchem, obecnie po implancie, mój słuch jest zupełnie inny niż normalnego człowieka (mam silne wzmocnienie wszystkich wysokich, piskliwych dźwięków typu hamujący samochód albo elektroniczne dzwonki). Ostatnio zakupiłem gramofon Pro-ject carbon 2M-RED z kolumnami Pylon Pearl 25. Sercem miała być Yamaha A-S500. Niestety po włączeniu zestawu okazało sie ze Yamaha prezentuje wszystko to czego powinienem unikać: strasznie ostre, metaliczne brzmienie które maskuje mi praktycznie cały przekaz. Stąd też pytanie czy bylibyście mi w stanie doradzić czy ktoryś z poniższych wzmacniaczy dałby mocno ocieplony, miękki dźwięk, bez ostrej góry, z ładnie brzmiącym żeńskim vocalem. Jeżeli macie też lepsze propozycje to chętnie dołączę do listy (cena najlepiej w okolicach 1.5 tys ale okolice 2 tys też są osiągalne). Harman Kardon HK 980Harman Kardon HK 3700Denon PMA-720AENad C316Rotel ra-04Taga Harmony HTA-700BNAD D3020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 23 listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 listopada 2014 z tego co słyszem wzmacnacze Marantz grają dość miękko i ciepło może warto poszukać czegoś z tej firmyco do Twoich propozycji to odradzam NADa prowadzenie basu może być dla Ciebie niekomfortowe tym bardziej, że Pylony 25 potrafią zagrać basem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 23 listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 listopada 2014 Cześć.Drogi Kolego. W tym bardzo wyjątkowym przypadku, proponowałbym dwa rozwiązania. Pierwsze, to sprzęt z drugiej ręki (szkoda, że kupiłeś już kolumny), a drugie (NAJWAŻNIEJSZE), to odsłuchy w jakimś salonie audio. Jedyna gwarancja powodzenia, inaczej możesz szukać bez końca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 25 listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 listopada 2014 Pro-Ject 7AMP (najtaniej i bardzo dobrze), Musical Fidelity E10 albo lepiej E100, Advance Acoustic MAP-105 (chyba najlepiej wpasuje się w Twoje oczekiwania). Wszystkie mają pre gramofonowe na pokładzie.Na odsłuch pierwszego i ostatniego zapraszam z resztą zestawu do siebie, do Kielc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts