Radinho Napisano 19 marca 2008 Udostępnij Napisano 19 marca 2008 Witam!Noszę się z zamiarem kupna słuchawek AKG K240, posiadam również kartę dźwiękową IceMat'a i mam odnośnie tego pytanie: Czy słuchawki w połączeniu z kartą będą się nadawały do słuchania muzyki i grania w gry na PC?Psiadam słuchawki IceMat Siberia od karty, lecz jak to najczęściej w tych modelach bywa mają uszkodzony potencjometr, a w dodatku prawą słuchawkę i bez naprawy będą drażnić przy słuchaniu muzyki. Chętnie sprzedam za 79zł (bez karty).Czekam na odpowiedź i Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 19 marca 2008 Udostępnij Napisano 19 marca 2008 Każde słuchawki będą współpracować z ta kartą.Po prostu wykorzystasz tylko wyjście na niej, sam mam słuchawki AKG i jestem z nich bardzo zadowolony.O ile dobrze widzę na Ice jest regulacja głośności bo te słuchawki jej nie mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radinho Napisano 20 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Cytat O ile dobrze widzę na Ice jest regulacja głośności bo te słuchawki jej nie mają. tak, Ice posiadają regulator, i to właśnie przez niego wymieniam słuchawki, potencjometr się w nim wali..co do AKG to chyba jakoś sobie poradzę z głośnością, może kupię potencjometr? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 20 marca 2008 Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Może wybrać po prostu słuchawki z regulacją głośności na kablu .Nie wiem czy AKG takie robi ale na pewno są w ofercie różnych firm.Np:http://www.ceneo.pl/390317 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuńczyk Napisano 20 marca 2008 Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Cytat Może wybrać po prostu słuchawki z regulacją głośności na kablu .Nie wiem czy AKG takie robi ale na pewno są w ofercie różnych firm.Np:http://www.ceneo.pl/390317 Z kartą bedą współpracować tylko AKG K 240 w wersji Studio 55 Ohm.Inne wersje mają 600 Ohm i potrzebują wzmacniacza słuchawkowego.K 240 nowe wymagają dosyć długiego czasu na dotarcie i dopiero po tym czasie ładnie grają.Uzywam ich świetnie leżą na głowie.Generalnie do karty najlepsze byłyby 32 Ohm,w takich sprzętach bywa słabe wyjscie słuchawkowe i moze sie okazać że bedzie potrzebny wzmacniacz słuchawkowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radinho Napisano 21 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Jeśli chodzi o regulator to nie będzie z nim większego problemu, można zawsze dokupić na jacka Jestem jakoś przekonany do AKG.Co do wzmacniacza to chyba nie będzie potrzebny, kupuję 55Ohm, a karta nie powinna mieć z tą impedancją problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts