Radinho Napisano 19 marca 2008 Napisano 19 marca 2008 Witam!Noszę się z zamiarem kupna słuchawek AKG K240, posiadam również kartę dźwiękową IceMat'a i mam odnośnie tego pytanie: Czy słuchawki w połączeniu z kartą będą się nadawały do słuchania muzyki i grania w gry na PC?Psiadam słuchawki IceMat Siberia od karty, lecz jak to najczęściej w tych modelach bywa mają uszkodzony potencjometr, a w dodatku prawą słuchawkę i bez naprawy będą drażnić przy słuchaniu muzyki. Chętnie sprzedam za 79zł (bez karty).Czekam na odpowiedź i Pozdrawiam! Odpisz, cytując
audionet Napisano 19 marca 2008 Napisano 19 marca 2008 Każde słuchawki będą współpracować z ta kartą.Po prostu wykorzystasz tylko wyjście na niej, sam mam słuchawki AKG i jestem z nich bardzo zadowolony.O ile dobrze widzę na Ice jest regulacja głośności bo te słuchawki jej nie mają. Odpisz, cytując
Radinho Napisano 20 marca 2008 Autor Napisano 20 marca 2008 Cytat O ile dobrze widzę na Ice jest regulacja głośności bo te słuchawki jej nie mają. tak, Ice posiadają regulator, i to właśnie przez niego wymieniam słuchawki, potencjometr się w nim wali..co do AKG to chyba jakoś sobie poradzę z głośnością, może kupię potencjometr? Odpisz, cytując
Kibic1 Napisano 20 marca 2008 Napisano 20 marca 2008 Może wybrać po prostu słuchawki z regulacją głośności na kablu .Nie wiem czy AKG takie robi ale na pewno są w ofercie różnych firm.Np:http://www.ceneo.pl/390317 Odpisz, cytując
tuńczyk Napisano 20 marca 2008 Napisano 20 marca 2008 Cytat Może wybrać po prostu słuchawki z regulacją głośności na kablu .Nie wiem czy AKG takie robi ale na pewno są w ofercie różnych firm.Np:http://www.ceneo.pl/390317 Z kartą bedą współpracować tylko AKG K 240 w wersji Studio 55 Ohm.Inne wersje mają 600 Ohm i potrzebują wzmacniacza słuchawkowego.K 240 nowe wymagają dosyć długiego czasu na dotarcie i dopiero po tym czasie ładnie grają.Uzywam ich świetnie leżą na głowie.Generalnie do karty najlepsze byłyby 32 Ohm,w takich sprzętach bywa słabe wyjscie słuchawkowe i moze sie okazać że bedzie potrzebny wzmacniacz słuchawkowy. Odpisz, cytując
Radinho Napisano 21 marca 2008 Autor Napisano 21 marca 2008 Jeśli chodzi o regulator to nie będzie z nim większego problemu, można zawsze dokupić na jacka Jestem jakoś przekonany do AKG.Co do wzmacniacza to chyba nie będzie potrzebny, kupuję 55Ohm, a karta nie powinna mieć z tą impedancją problemu Odpisz, cytując
Recommended Posts