Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam!
Noszę się z zamiarem kupna słuchawek AKG K240, posiadam również kartę dźwiękową IceMat'a i mam odnośnie tego pytanie: Czy słuchawki w połączeniu z kartą będą się nadawały do słuchania muzyki i grania w gry na PC?
Psiadam słuchawki IceMat Siberia od karty, lecz jak to najczęściej w tych modelach bywa mają uszkodzony potencjometr, a w dodatku prawą słuchawkę i bez naprawy będą drażnić przy słuchaniu muzyki. Chętnie sprzedam za 79zł (bez karty).
Czekam na odpowiedź i Pozdrawiam!
Napisano
Każde słuchawki będą współpracować z ta kartą.Po prostu wykorzystasz tylko wyjście na niej, sam mam słuchawki AKG i jestem z nich bardzo zadowolony.O ile dobrze widzę na Ice jest regulacja głośności bo te słuchawki jej nie mają.
Napisano
Cytat

O ile dobrze widzę na Ice jest regulacja głośności bo te słuchawki jej nie mają.

tak, Ice posiadają regulator, i to właśnie przez niego wymieniam słuchawki, potencjometr się w nim wali..
co do AKG to chyba jakoś sobie poradzę z głośnością, może kupię potencjometr?
Napisano
Cytat

Może wybrać po prostu słuchawki z regulacją głośności na kablu .Nie wiem czy AKG takie robi ale na pewno są w ofercie różnych firm.Np:
http://www.ceneo.pl/390317

Z kartą bedą współpracować tylko AKG K 240 w wersji Studio 55 Ohm.Inne wersje mają 600 Ohm i potrzebują wzmacniacza słuchawkowego.K 240 nowe wymagają dosyć długiego czasu na dotarcie i dopiero po tym czasie ładnie grają.Uzywam ich świetnie leżą na głowie.Generalnie do karty najlepsze byłyby 32 Ohm,w takich sprzętach bywa słabe wyjscie słuchawkowe i moze sie okazać że bedzie potrzebny wzmacniacz słuchawkowy.
Napisano
Jeśli chodzi o regulator to nie będzie z nim większego problemu, można zawsze dokupić na jacka icon_wink.gif
Jestem jakoś przekonany do AKG.
Co do wzmacniacza to chyba nie będzie potrzebny, kupuję 55Ohm, a karta nie powinna mieć z tą impedancją problemu icon_wink.gif