Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Mam mały problem z podłączeniem tego zestawu, głównie chodzi o subwoofer.

Od odtwarzacza bluray idzie kabel hdmi do ampli. Z ampli leci do TV kolejny hdmi. 5 Kolumn z tego kina domowego podłączyłęm do ampli "bananami". Ten wzmacniacz posiada 2 wyjścia pre-out na subwoofer i tutaj jest problem.
Samo w sobie kino, a głównie chodzi o odtwarzacz bluray, ma z tyly kolorowe wejścia przypisane do każdego głośnika. Kupiłem więc nowe kable i teraz nie mogę sobie poradzić z subwooferem.
Do wyjścia preout w ampli podłączyłem adapter (męskie wejście) rozchodzi się na 2 żeńskie chinche. Z subwoofera wypuściłem zwykły kabel (ma wejście na te zatrzaski) i z drugiej strony zrobiłem 2 chinche męskie. Wszystko razem podłączyłem ale efektu brak. Cisza. Inne głośniki działają. Nie mam za bardzo pomysłu jak to podłączyć. Pomożecie?

pozdrawiam
Napisano
Jaki masz subwoofer i pod co go podpinasz?
Niby dużo napisałeś, ale nie wszystko jest jasne.

Napisz coś więcej o sprzęcie i sposobie podłączenia subwoofera.
Pod co podpinasz ten subwoofer - teraz pod amplituner Pioneera?
Amplituner Pioneera wymaga suba aktywnego (z własnym zasilaniem), a w małych zestawach kina domowego jak np. w Samsungu 5550 subwoofer jest chyba jednak pasywny i w związku z tym raczej nie nadaje się do podpięcia pod Pioneera.

Samsung to zestaw kina domowego 5.1 - czy sub od tego zestawu gra prawidłowo podpięty pod Samsunga?

Zrób fotki tyłów suba i zestawu kd Samsunga i zamieść je w tym wątku

Pzodrawiam
Napisano
Jest - kupno używanego icon_rolleyes.gif

Niestety - potrzebujesz suba aktywnego.
Za 400zł możesz już kupić sub na gwarancji (np. KODA czy TAGA), albo używany bardziej uznanej firmy (np. Yamaha).
Proponuje tak z głośnikiem 20-25cm (16cm sobie odpuść).

Pozdrawiam