maniek221 Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Witajcie. Sprzedałem Yamahę i poszukuję wzmacniacza do moich Tannoy M2. Yamaha grała dobrze, ale brakowało basu. Co polecicie z obecnie dostępnych wzmacniaczy do 300 zł?Denon PMA-560?Yamaha A520?Amplituner stereo jakiś - czy nie pchać się w takie cuda?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 A skąd wiesz, że to Yamaszce brakowało basu? Może Tannoye są dla Ciebie za mało "zdołowane" Poza tym nowy post traktujemy jak pierwszy post. Czyli napisz wszystko zgodnie z zasadami.Nikt nie będzie szukał jaki masz pokój, jakiej muzyki słuchasz czy jakie brzmienie lubisz, dobra?Może ktoś ma taką pamięć, ale ja nie bardzo. Lata panie, lata . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Cześć.A może Ty słuchasz na M2 w salonie o powierzchni 30 m2 ???Pierwsze Posty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makkler Napisano 4 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2015 Witam. Mam problem. Posiadam w domu głośniki Tannoy m2 shadow. Posiadam do nich wzmacniacz. Problem jest taki że gdy podłączam telefon to przy pogłaśnianiu zaczynają mi charczeć. Kabel jest dobry. Nie wiem czy to od wzmacniacza czy głośników. Głośniki były mało używane chociaż mam je 15 lat ale nigdy nie były żyłowane. W pokoju w którym się znajdują to duży salon (20m2). Słucham rapu i hip-hopu. Zależny mi głownie na basie i czystym brzmieniu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 5 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2015 Cytat Zależny mi głownie na basie i czystym brzmieniu. Czyli ma nie charczeć a wysokie i średnie tony są mało ważne, lub może ich nie być wcale, tak? Żartuję oczywiście. Ale to o czym napisałeś właściwie nic nie mówi o tym czego oczekujesz. Tak pisze co drugi forumowy poszukiwacz wchodzący w świat audio. Choć Ty jak piszesz masz kolumny od 15 lat, więc szkoda, że nie interesowałeś się na tyle tematem sprzętu stereo, by poczytać o tych sprawach.Nie napisałeś co to za wzmacniacz oraz czy podłączałeś jakieś normalne źródło jak choćby odtwarzacz CD, czy tuner? Też charczało? Może pliki w telefonie są podłej jakości albo bardzo skompresowane. Czy też sam telefon generuje jakieś zakłócenia?Skąd wiesz, że kabel jest dobry? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2015 Za 300 zł proponowałbym szukać Grundiga Fine Artsa z serii V2, lub V3, bo V4 raczej za takie pieniądze nie kupisz.Gdybyś napisał trochę więcej na temat twoich preferencji, to można by jeszcze czegoś poszukać. Niemniej uważam że w takiej cenie ten wzmacniacz jest na prawdę świetnym rozwiązaniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makkler Napisano 6 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2015 Do głośników mam amplituder Technics SU-V45A. Jak pogłaśniam to strzelają mi głosniki i nie formuje sie dzwięk. Im głosniej tym gorzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 6 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2015 Nie odpowiedziałeś na moje pytanie.Skąd jesteś? Nie wpisałeś tego w swoim profilu (wejdź w panel kontrolny i to popraw).Jeśli masz skąd pożyczyć inny wzmacniacz albo kabel, to zrób to i sprawdź czego to wina.Gdyby było wiadomo skąd jesteś, to może przy braku znajomych z rzeczonym sprzętem ktoś mógłby Cię zaprosić do siebie, albopodjechać do Ciebie z czymś do sprawdzenia tego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts