goncerka93 #1 Napisano 27 grudnia 2014 Witam, zakupiłem głośniki Taga Harmony TAV-606 v.3 a teraz poszukuje do niego amplitunera, mój budżet to około 800 zł więc będzie on dość budżetowy.Do tej pory wybieram pomiędzy Pioneer VSX-329 (670zł) a Denon AVR-X500 (800zł). Chciałbym się dowiedzieć który z nich będzie bardziej odpowiedni do tego rodzaju głośników oraz jestem chętny na inne propozycje w tym przedziale cenowym. Z góry dziękuje na wszystkie odpowiedzi.Pokój 20m2. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 27 grudnia 2014 W takim budżecie nie ma co kręcic nosem na takie, czy inne wyposażenie różniące te najskromniejsze modele, zwłaszcza że jest bardzo podobne. Trzeba brać to co w miarę spełni swoją rolę i nagłośni nie takie małe kolumny 606, wybór jest tu raczej jeden Denon x500, nieco lepsza moc i solidniejszy zasilacz. Nieco wjęcej rozważań byłoby przy modelu pioneer vsx 5xx, vs Denon x1000. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
goncerka93 #3 Napisano 27 grudnia 2014 Bardzo dziękuje za podpowiedz. Jeszcze jedno pytanie czy opłaca się dopłacić do Pioneer VSX-424-K czy lepiej zostać przy x500? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #4 Napisano 27 grudnia 2014 Warto się zastanowić 424 to już nie to samo co 329. VSX424, bliżej do Denona x500. Co prawda jakiś ekstra dodatków w 424 też nie ma, ale jest już mcaccc( akustyczna kalibracja pokoju mikrofonem) i lepsze zasilanie niż 329 - większa szansa że podoła większym kolumną w kwesti odtwarzania niskich tonów.Porównaj str . producenta http://www.pioneer.pl/pl/products/42/98/40...amp;__P31=68835 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach