parafka Napisano 23 lutego 2007 Autor Napisano 23 lutego 2007 Witam. Po naradzie rodzinnej wypracowałem kompromis i po 100m kabli oraz kilku skrzyneczek audio ma nie być śladu. Inaczej żona zablokuje fundusze na NOWE. Ma być mało elementów i bez kilometrów kabli. odtwarzacz DVD najlepiej z divx amplituner stereo monitorki wharfedale 9.1 -mam i jeśli kiedyś zmienię to także na coś mniejszego do 16m2 TV lcd będzie kiedyś -raczej z niższej półki i nic więcej. Ponieważ słucham częściej muzyczki i radia niż oglądam filmy to na amplituner wybrałem Yamaha RX 797. Czy Yamaha RX 797 jest lepsza niż kinowa RXV 659 grająca w 2.0 ??? Źródłem będzie Yamaha s559 lub 1700 z hdmi Czy korzystając z sygnału do TV w postaci HDMI będą zauważalne opóźnienia obrazu wzgl. dźwięku? [amplitunery AV posiadają przecież funkcją opóźniania dźwięku do 200ms] Jak to jest z tym opóźnianiem. A jak obraz wyślę do TV analogowo to chyba nie będzie opóźnień. Prawda to?? Paweł Odpisz, cytując
cz58y Napisano 1 marca 2007 Napisano 1 marca 2007 W stereo Yamaha 797 jest zdecydowanie lepsza od 659. W stereo opóźnienia dźwięku nie są tak istotne jak w KD, i można je pominąć. Odpisz, cytując
Recommended Posts