Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jedne i drugie to kolumny marnej jakości. Poszukał bym raczej czegoś innego. Jeśli już jednak wchodzą w grę tylko te to lepiej weź Jamo s406. Yamaha ns-7900 to kolumny które nadadzą się lepiej do amplitunerów Yamahy. Głośniki wysokotonowe grają w nich zbyt oszczędnie ( z resztą bardzo kiepskie ). Najlepiej postaraj się dozbierać do lepszych kolumn. Twój amplituner na to zasługuje.
Napisano
...no i powiedz ile chcesz na nie wydać.

To, co mnie uderza we wszystkich "marketowych" kolumnach do kina domowego (z braku lepszego opisu tego, co stoi w sklepach typu Euro czy niedlaidiotów), to że one nic nie ważą. Tak jak by były robione z tektury.
Napisano
Hmm takich odpowiedzi sie spodziewałem, że nie najlepsze będą te kolumny do tego amplitunera, skusiła mnie cena, oba zestawy jamo i yamaha za niecałe 500 zł
w takim razie co byście zaproponowali do 1000 zł max icon_smile.gif
Napisano
No powiem, że ten Magnat robi wrażenie, nigdy bym sie nie spodziewał że ten producent produkuje sprzęt o tak wysokich notach w testach audio, jest tylko jeden mankament, czy oddadzą tyle basu ile głośniki podłogowe ? mimo to dzięki za taką propozycje, teraz to mi namieszałeś icon_smile.gif
Napisano
Jeśli już masz ten amplituner Pioneera to zacznij od samych kolumn do niego. Ten Pianocraft 810 pewnie dał by sobie rade z Quantumami 673. Ale sadze że warto ten amplituner zostawić lub zmienić na jakiś pełnowymiarowy wzmacniacz. Nie robił bym wymiany wzmacniacza od razu. Dobrze żeby kolumny pograły jakiś czas . Powinny się w tym czasie dobrze wygrzać i dobrze żebyś się z nimi osłuchał. Dopiero wtedy można myśleć o innym wzmacniaczu i porównywać czy jest postęp i czy w dobrym kierunku. Mając kolumny i już posiadany wzmacniacz warto się zastanowić co chcemy zmienić w dźwięku. Rożne są gusta , oczekiwania i akustyka pomieszczenia.
Napisano
Hmm, powiem tak, skusiłem sie na te magnaty po twojej propozycji i przeczytanych opiniach i musze powiedzieć że póki co grają tak samo jak moje diora polaris 120 a wiele osób też twierdzi, że ampli KD nie da tego efeku co ampli stereo, cóż posłucham cie i je troche wygrzeje icon_smile.gif dzięki za szybką odpowiedź ! Pozdrawiam.
Napisano
Wcześniej pisałeś, że ten pioneer jest OK do nich ...
Po nowej kalibracji prawie nie ma basu, przy polarisach nie było tego problemu, góra i środek jest bardzo dobry ale bas pojawia się tylko przy mocnych akcentach.
Chyba za dużo elektroniki w tym pionku i brak własnej ingerencji w barwe dźwięku.