buquiet Napisano 28 lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 Witam wszystkich Poszukuję polskiej instrukcji do RX-V677 gdyby ktoś był szczęśliwym posiadaczem i był w stanie udostępnić byłbym wdzięczny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuk Napisano 28 lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 interesuje cię coś konkretnego? - bo mogę pstryknąć kilka fotek ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buquiet Napisano 28 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 Cytat interesuje cię coś konkretnego? - bo mogę pstryknąć kilka fotek ... Generalnie chciałem poczytać...Ale przede wszystkim wszystko o ARC bo mam z tym problem... :/I o regulacji głośności YPADWięc jak możesz tych stronek fotki wrzucić to będę wdzięczny, albo na maila....Rozumie ze nie masz pdf ?Wczoraj próbowałem uruchomić ARC z TV LG przerobiłem 6 kabli i nic ... cisza :/ wszystko załączałem i w ampli i w TV i nic... :/Może tu masz jakieś doświadczenia ? Nie wiem czy HDMI nie był za długi bo 5m ale tyle właśnie potrzebuje... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 Taka długość nie powinna mieć wpływu na to że ARC nie działa. Za to istotne jest aby kabel był zgodny ze specyfikacją 1.4 lub 2.0. Starszego typu przewody nie są przewidziane do przesyłania kanału zwrotnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuk Napisano 28 lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 niestety nie mam pdf-uNiestety też podjąłem nieudaną próbę podłączenia Yamahy do Sharpa i nic. Ale będę próbował. Mój kabelek jest krótszy - 2 metrowy.na jakiego maila? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buquiet Napisano 28 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 (edytowany) buquiet@gmail.comPróbowałem na markowych kablach : Hama, Philips, Vivanco...Kable 1.4 high speed with enhernet wg specyfikacji ze zwrotnym kanałem audio ...Z tego co czytałem to 2.0 jest standardem gniazda które jest wpełni obsługiwane przez 1.4 (2.0 nie wymaga innego kabla niż 1.4 - ma być 1.4b cat 2) Edytowano 2 marca 2015 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 1.4 i 2.0 obsługują te same funkcje. Jednak widywałem kable oznaczone jako 2.0 . Teoretycznie 2.0 powinny obsługiwać wyższe częstotliwości. W praktyce nie stosowanych sygnałów 4k 3D 60 Hz dla obrazu. Dla 1.4 wystarczy 24 Hz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuk Napisano 28 lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 buquietpoczta wywaliła mi komunikat o braku możliwości dostarczenia wiadomości na ten adres - masz zapchaną pocztę, jakiś limit? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buquiet Napisano 28 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 Cytat buquietpoczta wywaliła mi komunikat o braku możliwości dostarczenia wiadomości na ten adres - masz zapchaną pocztę, jakiś limit? niemozliwe gmail nie ma limitówSkrzynka nie może się zapchaćBUQUIET@GMAIL.COM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuk Napisano 28 lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 nie wiem, ale po kilku sekundach była zwrotka. Teraz zmniejszyłem rozmiary plików i chyba poszło ...A jak coś wymyślisz w temacie podłączenia to skrobnij do mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buquiet Napisano 28 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 (edytowany) Jasne ... jeszcze będę kombinował, na razie puściłem optykiem Edytowano 2 marca 2015 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuk Napisano 28 lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 aktualizowałeś oprogramowanie? Bo na stronie Yamahy jest wersja 1.5 a u mnie jest 1,4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buquiet Napisano 28 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2015 Tak mam najnowszą wersję Aktualizowałem bezpośrednio online Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buquiet Napisano 1 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2015 URUCHOMIŁEM ARC !!!!! Okazuje że się rozwiązaniem jest simplink w moim LG musi byc włączony, jak się okazuje współpracuje z Yamahą i tunerem NC+ ADBTeraz działa to tak:1. załączam TV pilotem TV (antena) - włącza mi Yamahę w na kanle TV (AV4)2. wyłączam TV pilotem TV - wyłącza wszystko3. wszystko wyłączone - załączam media box NC+ włącza się TV na HDMI oraz yamaha na HDMI1 - pilotami od TV i nc+ mogę strerować głośnością Yamahy, po wyłączeniu amplitunera dzwięk przełącza się na TV 4. oglądając TV (antena) - załączm nc+ TV przechodzi na HDMI i Yamaha przechodzi na HDMI1Wszystko pieknie śmiga USTAWIENIA W AMPHDMI Control ON TV Audio Input TV4 ARC ON Standby Sync ONCała reszta ustawia się automatcznie na " Standby Sync" i blokuje mozliwość zmiany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuk Napisano 2 marca 2015 Udostępnij Napisano 2 marca 2015 ... o to świetnie - może i mi się uda. Ustawienia ampli podałeś więc teraz muszę pokombinować z moim TV. Rozumiem że rodzaj kabla nie ma znaczenia... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 2 marca 2015 Udostępnij Napisano 2 marca 2015 Kabel stanowczo ma znaczenie. ARC obsługują wyłącznie przewody o specyfikacji 1.4 lub 2.0. Kabel 2.0 to taki sam kabel jak 1.4 , tyle że musi przenosić ponad 2 razy szersze pasmo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buquiet Napisano 2 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2015 Oczywiście kabel ma znaczenie... Jam mam 1.4 cat 2 ethernet. Kabel Hama 3 gwiazdki na opakowaniu opoisane że posiada zwrotny kanał audio...Chociaż dane to też nie wszystko przy masowej produkcji w Chinach... Inne oznaczone tak samo nie działały... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 2 marca 2015 Udostępnij Napisano 2 marca 2015 Dlatego ważniejsze jest to żeby był zgodny z określonym standardem niż to że jest coś takiego na opakowaniu i nie działa tak jak powinien Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuk Napisano 3 marca 2015 Udostępnij Napisano 3 marca 2015 Kombinowałem z podłączeniem apli do TV na rożne sposoby, ale na razie lipa - na 99% mam zły kabel HDMI. Muszę nabyć jakiś lepszy.buquiet - przyłączyłeś już swoje satelitki? Przeczytałem, że masz jakieś 4 omowe; ja też posiadam jakieś 4 om no name i trochę się waham - rozwiązanie tymczasowe, ale może być różnie ... Ja chciałbym zainstalować jakieś budżetówki na tył typu Harman HKTS (są 8 omowe) lub Whartedale diamond 10 DFS (6 omowe) - generalnie mają być małe. Masz jakieś rozeznanie w tym temacie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buquiet Napisano 3 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2015 Witam No ja się nabiegałem do sklepu nie dla idiotów z kablami aż się udało, ale na kablu krury nie chodził a po uruchomieniu Simplink w TV poszło Tak, satelitki Cantona grają i to całkiem fajnie Canton jest bardzo szklisty w swoim brzmieniu, naprawde przyswoicie, nie ma obaw z tymi 4 ohm i tak nie dojeżdża sie na maksa bo poziom głośności jest wystarczajacy... Od dzisiaj graja już tylko 4 satelity udało mi sie dzisiaj kupić centralny Bostona 225 za śmieszne pieniądze właśnie w MM, głośnik został przeceniony z powodu porysowanej obudowy tylko zaden inteligent nie wpadł na to że jest to folia zabezpieczająca co również pisało na dużej czerwonej nakleice oczywiście im tego nie powiedziałem urwałem jeszcze 39 zł i kupiłem go za 400 zł Półdarmo bo najtaniej można wyrwać go za ok 800 Ja myślę że puszczę moje Cantony na sprzedaż więc jesli byłbyć zainteresowany myślę że możemy się dogadać.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 marca 2015 Udostępnij Napisano 3 marca 2015 Z małymi kolumnami nie powinno być żadnego problemu, jeśli są 4 Ohmowe . Obowiązkowo należy je ustawić jako małe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuk Napisano 5 marca 2015 Udostępnij Napisano 5 marca 2015 Wreszcie sukces i ampli współgra z TV. Zakup nowego kabla HDMI pomógł w rozwiązaniu problemu - kabel z obsługą 4k, 3D, sygnału zwrotnego i enternet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartoss87 Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Cześć. Sorry za odgrzewanego kotleta, ale nie mogę nigdzie znaleźć tej instrukcji po polsku. Czy ktoś z Was mogłoby mi wysłać na bartoss87 @ Gmail.com Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts