Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cytat

interesuje cię coś konkretnego? - bo mogę pstryknąć kilka fotek ...

Generalnie chciałem poczytać...
Ale przede wszystkim wszystko o ARC bo mam z tym problem... :/
I o regulacji głośności YPAD
Więc jak możesz tych stronek fotki wrzucić to będę wdzięczny, albo na maila....

Rozumie ze nie masz pdf ?

Wczoraj próbowałem uruchomić ARC z TV LG przerobiłem 6 kabli i nic ... cisza :/ wszystko załączałem i w ampli i w TV i nic... :/

Może tu masz jakieś doświadczenia ? Nie wiem czy HDMI nie był za długi bo 5m ale tyle właśnie potrzebuje...
Napisano
Taka długość nie powinna mieć wpływu na to że ARC nie działa. Za to istotne jest aby kabel był zgodny ze specyfikacją 1.4 lub 2.0. Starszego typu przewody nie są przewidziane do przesyłania kanału zwrotnego.
Napisano
niestety nie mam pdf-u

Niestety też podjąłem nieudaną próbę podłączenia Yamahy do Sharpa i nic. Ale będę próbował. Mój kabelek jest krótszy - 2 metrowy.

na jakiego maila?
Napisano (edytowany)

buquiet@gmail.com

Próbowałem na markowych kablach : Hama, Philips, Vivanco...

Kable 1.4 high speed with enhernet wg specyfikacji ze zwrotnym kanałem audio ...
Z tego co czytałem to 2.0 jest standardem gniazda które jest wpełni obsługiwane przez 1.4 (2.0 nie wymaga innego kabla niż 1.4 - ma być 1.4b cat 2) Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano
1.4 i 2.0 obsługują te same funkcje. Jednak widywałem kable oznaczone jako 2.0 . Teoretycznie 2.0 powinny obsługiwać wyższe częstotliwości. W praktyce nie stosowanych sygnałów 4k 3D 60 Hz dla obrazu. Dla 1.4 wystarczy 24 Hz.
Napisano
Cytat

buquiet
poczta wywaliła mi komunikat o braku możliwości dostarczenia wiadomości na ten adres - masz zapchaną pocztę, jakiś limit?

niemozliwe gmail nie ma limitów

Skrzynka nie może się zapchać

BUQUIET@GMAIL.COM
Napisano (edytowany)
Jasne ... jeszcze będę kombinował, na razie puściłem optykiem Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano
URUCHOMIŁEM ARC !!!!! icon_lol.gif icon_biggrin.gif

Okazuje że się rozwiązaniem jest simplink w moim LG musi byc włączony, jak się okazuje współpracuje z Yamahą i tunerem NC+ ADB

Teraz działa to tak:

1. załączam TV pilotem TV (antena) - włącza mi Yamahę w na kanle TV (AV4)
2. wyłączam TV pilotem TV - wyłącza wszystko
3. wszystko wyłączone - załączam media box NC+ włącza się TV na HDMI oraz yamaha na HDMI1 - pilotami od TV i nc+ mogę strerować głośnością Yamahy, po wyłączeniu amplitunera dzwięk przełącza się na TV
4. oglądając TV (antena) - załączm nc+ TV przechodzi na HDMI i Yamaha przechodzi na HDMI1

Wszystko pieknie śmiga icon_smile.gif

USTAWIENIA W AMP

HDMI Control ON
TV Audio Input TV4
ARC ON
Standby Sync ON

Cała reszta ustawia się automatcznie na " Standby Sync" i blokuje mozliwość zmiany
Napisano
Oczywiście kabel ma znaczenie... Jam mam 1.4 cat 2 ethernet. Kabel Hama 3 gwiazdki na opakowaniu opoisane że posiada zwrotny kanał audio...
Chociaż dane to też nie wszystko przy masowej produkcji w Chinach... Inne oznaczone tak samo nie działały...
Napisano
Kombinowałem z podłączeniem apli do TV na rożne sposoby, ale na razie lipa - na 99% mam zły kabel HDMI. Muszę nabyć jakiś lepszy.

buquiet - przyłączyłeś już swoje satelitki? Przeczytałem, że masz jakieś 4 omowe; ja też posiadam jakieś 4 om no name i trochę się waham - rozwiązanie tymczasowe, ale może być różnie ...
Ja chciałbym zainstalować jakieś budżetówki na tył typu Harman HKTS (są 8 omowe) lub Whartedale diamond 10 DFS (6 omowe) - generalnie mają być małe. Masz jakieś rozeznanie w tym temacie?
Napisano

Witam

No ja się nabiegałem do sklepu nie dla idiotów z kablami icon_smile.gif aż się udało, ale na kablu krury nie chodził a po uruchomieniu Simplink w TV poszło
Tak, satelitki Cantona grają i to całkiem fajnie icon_smile.gif Canton jest bardzo szklisty w swoim brzmieniu, naprawde przyswoicie, nie ma obaw z tymi 4 ohm i tak nie dojeżdża sie na maksa bo poziom głośności jest wystarczajacy...
Od dzisiaj graja już tylko 4 satelity icon_smile.gif udało mi sie dzisiaj kupić centralny Bostona 225 za śmieszne pieniądze właśnie w MM, głośnik został przeceniony z powodu porysowanej obudowy icon_smile.gif tylko zaden inteligent nie wpadł na to że jest to folia zabezpieczająca co również pisało na dużej czerwonej nakleice icon_smile.gif oczywiście im tego nie powiedziałem urwałem jeszcze 39 zł i kupiłem go za 400 zł icon_biggrin.gif Półdarmo bo najtaniej można wyrwać go za ok 800 icon_smile.gif
Ja myślę że puszczę moje Cantony na sprzedaż więc jesli byłbyć zainteresowany myślę że możemy się dogadać..

• 6 years later...