Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
To jest Twoja opinia i to jak Ty słyszysz. A jeśli ktoś się nie zgadza, to jego problem icon_biggrin.gif I nie masz za co przepraszać.
Tylko wypada Ci podziękować za relacje.

Jeśli chodzi o rady, to mógłbyś pobawić się ustawieniem kolumn oraz akustyką.
Kolumny spróbuj wysunąć jeszcze do przodu (tak tylko poznawczo) i może skręcić trochę do środka bazy stereo.
Czy będzie lepiej? Sam ocenisz.
Warto by także dać jakiś grubszy dywan miedzy Twoim miejscem odsłuchowym a kolumnami a na ściany jakieś ustroje akustyczne
by zniwelować niekorzystne pierwsze odbicia dźwięku. Bo jak widzę kolumny stoją trochę za blisko ścian.
Napisano
Tak będę się bawił ustawieniami kolumn już próbowałem bliżej i dalej od ściany i najlepiej podbiyt bas wychodzi jak stoją około 50 cm od ściany i lepsza scena jest jak są skierowane lekko do środka jakieś 20 stopni.
Dywanu nie widac ale leży taki 5 cm włochaty.
Będę jeszcze kombinował z przewodami.
Napisano
Gratuluje zastawu i najważniejszego, że Ci się podoba. Cena za pm6005 też bardzo atrakcyjna względem ceny regularnej icon_wink.gif .
Dobrze że masz dywan, bo bez niego nawet dużo lepsze, czy droższe stereo, czy nawet kino brzmi byle jak. Tym bardziej że masz chyba(?) sporo płyt karton gipsowych, a one czasem lubią rezonować, odbijać dźwięk. Warto zatem mieć coś w oknach, na ścianie, czy podłodze.
Faktycznie jakiś odtwarzacz cd by się przydał, czy klasyczny tuner za parę złoty, bo skoro słuchasz radia, to szkoda w to mieszać tv. Może odtwarzacz sieciowy z radiem www i wejściem usb.
PS. Dosyć nie miałem, miałem trochę zajęć.
Zdrowych i spokojnych Świąt !