nostromo Napisano 9 marca 2015 Udostępnij Napisano 9 marca 2015 Witam serdecznie. Chciałbym podpiąć moje stare Microlaby Solo 7c (są to głośniki aktywne,z wbudowanym wzmacniaczem),do radia Zodiak DSS,link do radia:ZodiakRadio to posiada również wbudowany wzmacniacz.Czy istnieje w ogóle taka możliwość? Dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 marca 2015 Udostępnij Napisano 9 marca 2015 Nie, takie radia nie mają wbudowanych gniazd wyjściowych sygnałowych (oprócz wyjść głośnikowych). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nostromo Napisano 9 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2015 Dziękuję za pomoc.W takim razie będę musiał o czymś innym pomyśleć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 marca 2015 Udostępnij Napisano 9 marca 2015 Jeżeli ma to być tylko pod kątem słuchania radia, to proponuje zakup osobnego tunera radiowego i wtedy to będzie miało sens. Fajny tuner (w zależności od Twoich potrzeb) można kupić od 50 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nostromo Napisano 9 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2015 Dokładnie tak,tylko do słuchania radia.To nawet nie o mnie chodzi,tylko o ojca.Dałem mu te microlaby, pod kątem radia właśnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 marca 2015 Udostępnij Napisano 9 marca 2015 Rozumiem. Do tego radia można podłączyć kolumny, bo są tam wyjścia, ale nie kolumny aktywne. A jeżeli tego Zodiaka mógłby zastąpić jakiś fajny tunerek, to efekt z pewnością będzie dużo lepszy. Jest mnóstwo bardzo ładnych tunerów analogowych za niewielkie pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nostromo Napisano 9 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2015 A mógłbyś coś ciekawego ( i niedrogiego ) polecić??Wymiana głośników odpada,gdyż ojciec tak sobie ubzdurał,i zrobił zabudowę z płyt gk,w której to wnęki na te microlaby są wymierzone co do centymetra.I fakt,jeśli chodzi o stylistykę,zdecydowanie żeby był to jakiś ala klasyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 marca 2015 Udostępnij Napisano 9 marca 2015 Oczywiście że chętnie pomogę, nawet mam taki jeden na myśli. Pięknie gra i wygląda (Sansui TU217), ale za 50 zł go nie kupisz. Napisz mi ile maksymalnie możesz przeznaczyć na ten tuner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 9 marca 2015 Udostępnij Napisano 9 marca 2015 Cytat A mógłbyś coś ciekawego ( i niedrogiego ) polecić??Wymiana głośników odpada,gdyż ojciec tak sobie ubzdurał,i zrobił zabudowę z płyt gk,w której to wnęki na te microlaby są wymierzone co do centymetra.I fakt,jeśli chodzi o stylistykę,zdecydowanie żeby był to jakiś ala klasyk. Analogowy, czy cyfrowy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 marca 2015 Udostępnij Napisano 9 marca 2015 http://allegro.pl/philips-ah-102-solidny-t...5146514601.html [ PHILIPS AH-102 ]http://allegro.pl/tuner-analogowy-technics...5144318524.html [ TECHNICS ST-7600 ]http://allegro.pl/akai-at-k02-piekny-klasy...5154168643.html [ AKAI AT-K02 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts