zieluwid Napisano 21 marca 2015 Udostępnij Napisano 21 marca 2015 Kabel podłączasz do wzmacniacza, jest tam gniazdo uziemienia.Wiesz co, jak przyjdzie Ci wszystko, to zanim podłączysz to pozwól że Cię pokierujemy. Raz był taki przypadek, że jeden Użytkownik składał zestaw, podłączył to źle i spalił wzmacniacz. Jak nie jesteś pewien, to lepiej zapytaj zanim coś się uszkodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaz2 Napisano 21 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2015 super, dziękuję jak będę miał wszystko już na miejscu -> zamęczę Was pytaniami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 21 marca 2015 Udostępnij Napisano 21 marca 2015 Cytat super, dziękuję jak będę miał wszystko już na miejscu -> zamęczę Was pytaniami Jestesmy na to gotowi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 marca 2015 Udostępnij Napisano 21 marca 2015 Dokładnie, lepiej nie ryzykować. Dawaj znać jak wszystko bedziesz miał na miejscu. A kabel Alpharda znajdziesz w sklepie Zbyromex. 7.50 za metr 2x4 mm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaz2 Napisano 21 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2015 kabel zamówiony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 marca 2015 Udostępnij Napisano 21 marca 2015 Git. Zamówiłeś 2x2.5 mm, czy 2x4 mm ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaz2 Napisano 21 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2015 2x4mm ze Zbyromexuwzmacniacz, gramofon, głośniki - jedne koszty,sprawy poboczne (akcesoria) kolejne koszty no to się narobiło miałem za dużo czasu to pomyślałem, że wymiotę brudy z gramofonu pędzelkiem, omiotłem z wierzchu, po bokach, uniosłem lekko pokrywę do góry (nawet nie do połowy) i usłyszałem piękne trach :/ strzelił prawy wpust pokrywy w zawias. całe szczęście plastik został w zawiasie. Jest sens to rozbierać i spróbować jakoś skleić albo dawać do kogoś do pospawania plastiku? Czy lepiej kupić nową pokrywę? (o ile można je gdzieś dostać). I jak rozebrać zawias?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 marca 2015 Udostępnij Napisano 21 marca 2015 Wrzuć zdjęcie pękniętego elementu. Ja miałem podobną sytuację z Beogramem. Sam nadałem klejem i wyprofilowalem zawias. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaz2 Napisano 21 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2015 właśnie wyczytałem w jakimś artykule, że strzelające plastiki to częsta przypadłość tego sprzętu jest jeden plus - czego się nauczyłem - jak zdjąć pokrywę udało mi się wyjąć plastik z zawiasu i wcale nie trzeba go ściągać (to druga rzecz, którą już wiem )da się to jakoś posklejać żeby trzymało? wyczytałem, że klejenie kropelką akurat w tym przypadku mija się z celem ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 marca 2015 Udostępnij Napisano 21 marca 2015 Tylko i wyłącznie kleje dwuskładnikowe. Są mocne i nadają się do obróbki technicznej. Takim klejem uzupełniłem braki w pokrywie Beograma. Z powodzeniem. Co nadlejesz, tyle wyrzeźbisz. Tylko trzeba trochę cierpliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaz2 Napisano 22 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2015 ogólnie kleje dwuskładnikowe czy szukać dwuskładnikowych ze specjalnym przeznaczeniem do pleksi? (bo pokrywa chyba jest z pleksi?? )i czym rzeźbić? papier wodny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 22 marca 2015 Udostępnij Napisano 22 marca 2015 Wiekszosc pokryw gramofonowych jest zrobiona z plexi, wiec najlepiej udaj sie do sklepu i zaciagnij info lub poszukaj info w necie jakimi klejami najlepej to robic. Pamietam, jak robilem samemu swoja obudowe do gramka i klej byl jednoskladnikowy, ale za to bardzo mocny i szybko schnal. Niestety nie pamietam nazwy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaz2 Napisano 22 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2015 a takie coś np.: http://sklep-artcop.eu/akcesoria-do-plexi/...l-do-plexi.htmllubhttp://sklep-artcop.eu/akcesoria-do-plexi/...iglas-pmma.htmlspełniłoby swoją rolę w tym przypadku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 22 marca 2015 Udostępnij Napisano 22 marca 2015 znalazłem swój klej i jest to dokładnie Acryfix 1S 0116 czyli klej z Twojej 2 propozycji.kupowałem plexi w specjalistycznym zakładzie i od razu mi ja pocieli na wymiar i szef właśnie polecił mi ten klej mówiąc, że jest the best. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 marca 2015 Udostępnij Napisano 22 marca 2015 Ten klej będzię super. Ty musisz tylko skleić elementy, ja musiałem nadlać końcówkę uszkodzonego elementu, a następnie pilniczkami uformować pierwotny kształt. Było to mozolne i pracochłonne, ale udało się osiągnąć zamierzony cel.A co do kabla, to zobaczysz jak dotrze do Ciebie jaki to bat 😊. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaz2 Napisano 22 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2015 jutro zobaczę w jednym sklepie czy będzie ten klej dzisiaj kupiłem swoje pierwsze płyty: Shaky Stevens, Neil Diamond i sound track z Saturday Night fever (wydanie dwupłytowe, na jednej Bee Gees, na drugiej Bob Dylan), płyty w stanie idealnym, opakowania widać, że używane ale bardzo ok. do tego oryginalny kompakt Scorpionsów (stan idealny) - łącznie za całość 40 zł. Dodatkowo powiedziałem co ma mi Pan odkładać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 22 marca 2015 Udostępnij Napisano 22 marca 2015 W temacie pękniętego uchwytu to spróbowałbym podkleić to kawałkiem materiału obcego (cienki bezbarwny plastik np. z opakowania od cd), jest wtedy szansa na trwałą spoinę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaz2 Napisano 22 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2015 zmierzę grubość i jak wejdzie w zawias to spróbuję wzmocnić spoinę w ten sposób. cenna podpowiedź - dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 marca 2015 Udostępnij Napisano 22 marca 2015 Tak to dobry pomysł. W sumie jakby plastik był za gruby to można przylkeić nawet płytkę z cienkiego metalu. Oczywiście, jeżeli nie będzie to widoczne i nie będzie przeszkadzało w wyglądzie gramofonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 22 marca 2015 Udostępnij Napisano 22 marca 2015 Patent z cienka blaszka jest chyba najbardziej trafny. Tylko zrob to z dwoch stron aby estetycznie bylo ok. Samo przylejenie na dluzszy okres czasu moze nie wystarczyc gdyz powierzchnia klejona jest troche mala. Lepiej poswiecic troche czasu ale zeby mialo to rece i nogi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 marca 2015 Udostępnij Napisano 22 marca 2015 No tak. W sumie jakby to miało być widoczne, to kleisz na obu zawiasach i po sprawie. I będzie estetycznie i drugi zawias będzie zabezpieczony na wszelki wielki 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaz2 Napisano 22 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2015 dobrze mówicie. pobawię się z tym, bo jak znam życie to za chwilę drugi zawias zrobi to samo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 marca 2015 Udostępnij Napisano 22 marca 2015 Może nie, ale już będzie wystarczająca asekuracja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaz2 Napisano 24 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2015 dzisiaj przyszły zamówione akcesoria, w tym kabel. faktycznie jest gruby jutro próba spięcia całości.arti acrifix jest super, dzisiaj skleiłem pęknięcie, jutro postaram się dokleić cienką płytkę z aluminium pod oba wpusty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 24 marca 2015 Udostępnij Napisano 24 marca 2015 To super. Podlacz wszystko, sprawdz ustawienia i rob odsluchy a pozniej sie nimi podziel. Chetnie poslucham Twoich recenzji.Pelne wyschniecie kleju jest chyba po 24h wiec do tej pory raczej nie ruszaj. Daj spokojnie wyschnac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts