ana1982 #1 Napisano 20 marca 2015 Witam. Mam problem z podłączeniem wzmacniacza sony TA-FE530R i equalizera pioneer GR-555. Mianowicie, chodzi mi o to, że mam podłączony odtwarzacz CD pod equalizer, i z equalizera pod wzmacniacz. Chcę pod to podłączyć tuner i gramofon, ale nie ma więcej wejść w equalizerze. Czy istnieje jakieś podlączenie, bym mógł podłączac inne urządzenia? Nie chcę zbytnio testowac i podłączać metodą prob i błędów, myślę że może coś się popalić przy nieprawidłowym podłączeniu kabli. Prosze o pomoc. Z góry dzięki. ( w załączniku daję zdjęcie wejść obu sprżętów) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arti #2 Napisano 20 marca 2015 pod equalizer chcesz podpiąć gramofon? hmm... bardzo dziwne. Jak dobrze zauważyłem na zdjęciu wejście phono masz w Sonym to czemu chcesz podpinać gramka pod equalizer? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ana1982 #3 Napisano 20 marca 2015 to jak podłączę gramofon pod photo, tuner pod tuner, cd pod cd, pod AUX bluethoot. i zostają mi 2 wyjścia Tape, to pod jedno decka( tylko nie wiem pod które) to pod ostatnie equalizer? tylko nie wiem co to za oznaczenia w wyjsciach tape w tym sony, i na equalizerze. wie ktos jak to pozpinać. Ja ogólnie zielony w tym temacie:-( Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arti #4 Napisano 20 marca 2015 Szczerze Ci się zapytam po co Ci ten equalizer? Jeżeli nie jestem choć trochę w temacie audio to uwierz mi że zabawą tym Pionnierempopsujesz całą liniowiośc dżwiękui to bedzie mega masakra nie dźwięk. Chyba że lubisz się patrzeć na podskakujące bajery w rytm muzyki to OK. Wszystkie inne komponenty podłączasz pod Sonego w przystosowane do tego miejsca i po sprawie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #5 Napisano 20 marca 2015 W dobrze dobranym systemie korektor nie tylko jest zbędny, ale nawet szkodzi dobremu dźwiękowi.Jak każdy dodatkowy element (tu niepotrzebny) wnosi szumy i zniekształcenia do sygnału a co za tym idzie do dźwięku.Sprzedaj korektor i kup trochę muzyki albo lepszy element zestawu, np. kolumny czy wzmacniacz. I to będzie działanie na plus.Aby korektor działał ze wszystkimi podłączonymi elementami (źródłami) zestawu trzeba by go wpiąć pod wyjścia (których w tym wzmacniaczu akurat nie ma) PRE OUT i MAIN IN, czyli wyjście z przedwzmacniacza i wejście na końcówkę mocy.Ale uwierz. Nie psuj sobie dźwięku korektorem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach